Recept #51 Kip in Romige Mosterdsaus met Spruitjes en Krieltjes
Reacties: 0
Recept #51 Kip in Romige Mosterdsaus met Spruitjes en Krieltjes
Voor de kip in mosterdsaus:
- 4 kipdijfilets (zonder bot, met vel)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 200 ml kippenbouillon
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1 theelepel verse tijm of ½ theelepel gedroogde tijm
- Peper en zout naar smaak
Voor de spruitjes:
- 400 g spruitjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Snuf zeezout
Voor de krieltjes:
- 600 g krielaardappeltjes (met schil)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 takje rozemarijn (of gedroogde)
- Zout en peper
[products=blog_52]
Hoe bereiden we dit recept?
Bereiding van kip:
- Kruid de kipdijfilets met zout en peper.
- Verhit olijfolie en boter in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur goudbruin en gaar (±6 min per kant). Haal uit de pan en houd warm.
- Fruit in dezelfde pan de fijngesneden sjalot en knoflook.
- Blus af met bouillon, voeg mosterd en tijm toe. Laat even inkoken.
- Roer de room erdoor, breng op smaak, leg de kip terug in de saus en laat zachtjes pruttelen.
Snijden:
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
- Snijd grotere krieltjes eventueel doormidden.
Bereiding van spruitjes:
- Verhit olijfolie in een koekenpan.
- Bak de spruitjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn (±10–12 min).
- Voeg balsamico toe en laat kort karamelliseren.
Bereiding van krieltjes:
- Kook de krieltjes 10 minuten voor.
- Giet af, meng met olijfolie, rozemarijn, zout en peper.
- Bak in de oven of airfryer tot goudbruin (200°C, ±20 min).