Recept #50 Romige Pompoenrisotto met Gebakken Paddenstoelen
Reacties: 0
Recept #50 Romige Pompoenrisotto met Gebakken Paddenstoelen
De Benodigdheden
Voor de risotto:
- 300 g risottorijst (bijv. arborio)
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml groentebouillon (warm)
- 250 g pompoen (in blokjes, bijv. flespompoen)
- 100 ml droge witte wijn (optioneel)
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout & peper naar smaak
Voor de paddenstoelen:
- 250 g gemengde paddenstoelen (bijv. oesterzwammen, shiitake, kastanjechampignons)1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- Verse tijm of peterselie (optioneel)
[products=blog_50]
Hoe bereiden we dit recept?
Bereiding van groenten en risotto:
- Verwarm olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden sjalot en knoflook.
- Voeg de risottorijst toe en bak al roerend tot de korrels glanzen.
- Blus af met de witte wijn (indien gebruikt), laat kort inkoken.
- Voeg de pompoenblokjes toe en roer door.
- Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe. Blijf regelmatig roeren en voeg telkens pas nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen.
- Na ±20 minuten is de rijst beetgaar en de pompoen zacht. Roer de boter en geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Snijden:
- Snijd de pompoen in blokjes (indien nog niet voorgesneden)
- Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn
- Snijd de paddenstoelen grof, zodat ze textuur behouden
Bereiding van paddenstoelen:
- Verhit boter en olijfolie in een koekenpan
- Bak de paddenstoelen op hoog vuur tot ze goudbruin zijn (±5–7 min)
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel verse tijm of peterselie