Recept #49 Gegrilde kipspiesen met mediterrane groentes en yoghurtsaus
Reacties: 0
Recept #49 Gegrilde kipspiesen met mediterrane groentes en yoghurtsaus
De Benodigdheden
Voor de kipspiesen
- 500 g kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 teen knoflook (geperst)
- Sap van een halve citroen
- Zout & peper naar smaak
- Houten of metalen spiesjes
Voor de groenten:
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout & peper
Voor de yoghurtsaus:
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook (fijngehakt)
- Sap van een halve citroen
- Verse munt of peterselie (gehakt)
- Zout naar smaak
[products=blog_49]
Hoe bereiden we dit recept?
Bereiding van vlees:
- Snijd de kipfilet in gelijke blokjes van ongeveer 3 cm
- Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, komijn, geperste knoflook, citroensap, zout en peper
- Voeg de kipstukjes toe aan de marinade, dek af en laat minstens 30 minuten (liefst langer) marineren in de koelkast
- Rijg de gemarineerde kip aan de spiesjes.
Snijden:
- Snijd de paprika in grove stukken
- Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve plakjes
- Snijd de rode ui in parten
- Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm
Bereiding van groenten:
- Doe de gesneden groenten in een kom
- Voeg olijfolie, zout en peper toe, meng goed
- Grill de groenten op een hete grillpan of barbecue tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn
Bereiding van saus:
- Meng in een kom de yoghurt met fijngehakte knoflook, citroensap, munt of peterselie
- Breng op smaak met zout
- Laat de saus even rusten in de koelkast
Serveren:
- Grill de kipspiesen 10–12 minuten op middelhoog vuur, draai regelmatig tot ze goudbruin en gaar zijn
- Serveer met de gegrilde groenten en een lepel van de frisse yoghurtsaus
Eet Smakelijk!