Recept #48 Gegrilde Bavette van de BBQ met Chimichurri
Reacties: 0
Recept #48 Gegrilde Bavette van de BBQ met Chimichurri
Benodigdheden
Voor de Bavette:
- 600-800 gram Bavette ( flank steak )
- Olijfolie
- Zout & Versgemalen zwarte peper
- Optioneel: 1 teen knoflook geperst
Voor de Chimichurri-saus:
- 1 bosjes platte peterselie, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt ( of chilivlokken naar smaak )
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 6 eetlepels olijfolie
- Zout & Peper
[products=blog_47]
Hoe bereid je dit recept
Vlees voorbereiding:
- Haal de Bavette minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast
- Dep droog, smeer in met olijfolie, zout, peper ( eventueel wat knoflook )
- NIET marineren, dit vlees wil puur blijven
Chimichurri maken:
- Meng alle ingrediënten. Proef en pas op smaak aan met zout, peper of extra olijfolie/azijn. Laat
even intrekken. ( dit kun je ook 1 dag van tevoren maken
BBQ'en:
- Zorg voor een hete BBQ met directe hitte.
- Grill de Bavette ca. 3-4 minuten per kant voor een medium-rare ( afhankelijk van de dikte )
- Laat het vlees daarna minimaal 10 minuten rust onder aluminiumfolie
Snijden en Serveren:
- Snij de Bavette dwars op de draad in dunne plakken
- Lepel de Chimichurri of serveer apart