Italiaanse witte wijn gemaakt van de Chardonnay & Gargenaga-druif. De wijnen komen uit de wijnstreek Veneto. Prachtige strogele kleur in uw glas met frisse tinten, een echt genot! Lees meer.
De Biscardo Oropasso wordt gemaakt van Garganega en Chardonnay druiven. De bodem in de wijnstreek Venento waar de druivenstokken groeien is een mengeling van klei, zand en slib. De witte wijn fermenteert 15 dagen in stalen tanks en rijpt ongeveer 5 maanden in RVS tanks.
Biscardo Oropasso IGT Veneto Chardonnay / Garganega heeft delicate aroma's van bloemige tonen en hints van citrusvruchten en gele vruchten. Op het palet fris, mineralig met een goede balans.
Deze Italiaanse witte wijn is heerlijk bij groentesalades, pasta, risotto, soep, vis, schaalvruchten, witvlees en gerijpte kazen. Bent u opzoek naar een heerlijk recept met deze wijn, klik hier
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijnindustrie. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.De druiven worden vervolgens gedroogd zodat de suikers en smaakstoffen geconcentreerd worden.