De Monastrell druiven worden laat geoogst, in het begin van november. Na een zachte persing worden de druiven ontsteelt en vindt de vinificatie plaats in RVS tanks bij een temperatuur van 24-26ºC. Lees meer.
De druiven worden laat geoogst, in het begin van november. Na een zachte persing worden de druiven ontsteelt en vindt de vinificatie plaats in RVS tanks bij een temperatuur van 24-26ºC. Na schilweking vindt de malolactische gisting plaats in RVS tanks. De wijn rijpt nog 6 maanden in Frans eiken vaten.
De Spaanse wijn Allegranza Monastrell heeft een donkere robijnrode kleur met violet blauwe reflecties. De aroma's van rijpe zwarte bessen, sappige donkere kersen en hints van wilde kruiden zijn prachtig in balans met het aroma van donkere chocolade. Op het palet is het een rijke sappige wijn met een prachtige balans tussen rijp fruit en donkere chocolade met een natuurlijke zoetheid en zachte tannine.
Prachtige en uitdagende begeleider van verschillende wildgerechten, gegrild en gebraden rundvlees en rijke stevige kazen.
Hammeken Cellars is gespecialiseerd in moderne Spaanse wijnen en heeft zich sinds 1996 gevestigd in de wereldwijde wijnindustrie. Hammeken Cellars is toegewijd aan het introduceren van druivensoorten aan de wereld die diepe wortels hebben in de Spaanse geschiedenis; elke druivensoort kan een uniek verhaal over Spanje vertellen.
Ze geloven in de pure essentie van het exotische fruit. Om hoogwaardige wijn te produceren die succesvol zullen presteren op een competitieve markt, moet de kwaliteit van de druiven en wijngaarden het beste zijn.
Het wijnbouwteam heeft geen geografische beperkingen, waarbij ze de wijngaarden voortdurend doorzoeken naar oude wijnstokken met een lage opbrengst en kwaliteit fruit. Met behulp van deze criteria en met 5 toegewijde en gepassioneerde wijnmakers heeft Hammeken Cellars bekroonde wijnen bereikt in meer dan 18 verschillende Spaanse wijnregio's. Hun wijnportfolio weerspiegelt elke wijn "hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs"-standaard, en doen hun best om de trend voor wat nieuw is in Spaanse wijnen te bepalen.