Tramin Cuvee Rosso T
De druivensoorten Merlot, Pinot Noir en Schiava worden ontdaan van hun steel en zachtjes geperst na de oogst. Daarna ondergaat de smaakvolle Italiaanse rode wijn de gisting in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. De oudering laat men plaatsvinden in stalen RVS tanks.
Hoe smaakt de Italiaanse wijn van Tramin
De Tramin Cuvee Rosso T combineert de lichtheid van de schiava met de verleidelijke fruitaroma's van de pinot noir en de merlot. Een lichte, rode wijn met tonen van veel rood fruit.
Wat kan je eten bij de Tramin Cuvee Rosso
Wat een overheerlijke lichte rode wijn die perfect geserveerd kan worden bij lichte vleesgerechten en gegrilde vis.
Wijnhuis Tramin
Het was het jaar 1889 waarin Christian Schrott, een priester uit Parijs, besloot een coöperatief van wijnmakers in Tramin (Termeno) op te richten. Meer dan 100 jaar later is het Tramin coöperatief uitgegroeid tot een bedrijf dat de inspanningen van ongeveer 270 wijnboeren over een oppervlakte van 230 hectare coördineert. Tramin ziet streng toe op de teelt waardoor er door de jaren heen een bijzonder hoog kwaliteitsniveau behaald is. De inspanningen van dit bedrijf en die van de bijzonder begaafde wijnmaker Willi Stürz zijn ook in de wijnwereld buiten Italië niet lang onopgemerkt gebleven. Hun wijnen staan vandaag de dag zowel nationaal als international bekend om hun consistent hoge kwaliteit.
Varietal wijnen uit de tweetalige streek Alto Adige staan bekend om hun distinctieve karakter en uitstekende kwaliteit. Deze kwaliteit komt voort uit het uitstekende berg terroir wat zich onder andere uit in frisse, fruitige en levendige wijnen, zo ook bij het coöperatief Tramin.