Alle wijnen van Tony Bish worden geproduceerd in wijngaarden die gecertificeerd zijn volgens het Nieuw Zeelandse duurzaamheids systeem. Lees meer.
Tony Bish Skeetfield Chardonnay heeft aangename aroma's van brioche, perzik, vanille, citrusschil en geroosterde hazelnoten. De smaak is krachtig met een enorme lengte.
Worden geproduceerd in wijngaarden die gecertificeerd zijn volgens het Nieuw Zeelandse duurzaamheids systeem. De Skeetfield Vineyard heeft oude, droge Chardonnay-wijnstokken. Het fruit wordt met de hand geplukt en de hele tros wordt geperst met minimale druk. Deze wijn is 100% op vat gefermenteerd en gerijpt, op vaten gemaakt van 60% nieuwe Taransaud eikenhout. Fermentatie op het vat en malolactische fermentatie hebben gezorgd voor complexiteit en diepte. Battonage heeft een uitstekende textuur opgeleverd. Minimale behandeling tot het bottelen aan toe heeft de zuiverheid en intensiteit van de wijn behouden.
Deze aangename Chardonnay heeft aroma's van brioche, perzik, vanille, citrusschil en geroosterde hazelnoten. De smaak is krachtig met een enorme lengte.
Deze volle, elegante chardonnay past uitstekend bij kreeft en langoustine.
Tony Bish Wines is gelegen in het Hawke’s Bay gebied aan de oostkust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Hawke’s Bay staat bekend als hét gebied voor hoge kwaliteit Chardonnay-stijlen van het land. Deze naam heeft het gekregen door onder andere het goede klimaat en een diverse bodemtypen.
In 2013 lanceerde Tony Bish, samen met Karryn, Tony Bish Wines, met de juiste focus op Chardonnay. Sindsdien hebben ze vijf verschillende Chardonnay-stijlen geïntroduceerd, die rechtstreeks worden verkocht aan liefhebbers van Chardonnay in binnen- en buitenland. Hierdoor is hij door de jaren heen ook wel uitgegroeid tot de “King of Chardonnay”.
Tony’s creativiteit voor het produceren van wijnen bereikten een nieuwe hoogte na zijn inspirerende reis naar Zuid-Amerika. Hier zag hij hoe de wijnproductie werd gedaan met enorme grote eivormige tanks. Mede door zijn grote passie en lokale expertise wist Tony de eerste betonnen eierfermentoren van Nieuw-Zeeland te bouwen, het begin van de zoektocht naar de perfecte Chardonnay-stijlen.
Met zijn eigen methodes en vinificatie, heeft Tony Bish een blijvende indruk achtergelaten op de wereld van wijnproductie. Zijn toewijding aan excellentie en innovatie blijft een inspiratie voor wijnmakers over de hele wereld, terwijl hij blijft streven naar nieuwe hoogten in de kunst van het produceren van Chardonnay.