Een biologische wijn die voor 100% uit de Gleradruif bestaat. Ideaal als aperitief en kan gedurende de gehele maaltijd gedronken worden. Lees meer.
De Savian Prosecco Spumante is een Italiaanse mousserende wijn die voor 100% uit de Gleradruif bestaat. Deze mousserende biologische Charmat wijn is het resultaat van een fermentatie zonder de schillen van de druif. Een bleek gele kleur met groene zwemen, het boeket is fruitig met voornamelijk tonen van groene appel en weidebloemen.
Goede structuur en een goed uitgebalanceerde mousserende wijn. De afdronk is prettig en zorgt voor een aangenaam mondgevoel.
Ideaal als aperitief en kan gedurende de gehele maaltijd gedronken worden. Gaat goed samen met risotto, mollusco en schaaldieren. Perfect met desserts zoals jam-taarten, appelgebak en strüdels.
Tussen de rivieren Livenza en Tagliamento, waar de provincies Venetië, Pordenone en Treviso samenkomen en smelten samen met hun eigen kenmerken, komt het D.O.C - Authenticated Origin - wijngebied van Lison Pramaggiore en Venetië op: hier, in dit land, gedijd ons bedrijf. Op deze grond, met name vasthoudend vanwege de aanwezigheid van kalkhoudende klei, rijk aan ondiep carbonaat, verspreiden de tweeënveertig hectare van ons landgoed zich, allemaal verbouwd met biologische landbouwmethoden. Dankzij het ideale klimaat groeien onze prachtige druiventrossen hier, van de rode Cabernet Franc, Merlot en Refosco van de rode steel, tot de witte Pinot Grigio, Lison Classico en Chardonnay.
Bandita is de benaming die in de vorige jaren van de vorige eeuw werd gegeven aan het land waar ons landgoed nu staat en waar in die tijd eindeloze uitgestrekte eikenbossen fungeerden als achtergrond voor de ondernemingen van geïmproviseerde bandieten en brigands.
Maar seizoenen veranderen van het ene in het andere, soms verbeteren ze, en die grond die tot dan toe zo verwaarloosd was, werd het voorbeeld van hard werken, dat uiteindelijk het hele grondgebied opeiste. 1925 was onderweg toen onze stichter vanwege zijn dienst in de Eerste Wereldoorlog een klein bedrijf kreeg van vier hectare, Podere Bainsizza genoemd ter herinnering aan een belangrijke veldslag. Hij was de eerste persoon die zich vestigde, de eerste die het vuur in zijn nieuwe huis aanstak, in een land dat tot dat moment was verlaten, maar vanaf dat moment de bron was van vele plannen.