Heerlijke Spaanse dessertwijn gemaakt van o.a. Pedro Ximenez druiven, met smaken van sinaasappels. Lees meer.
Salado Seville Orange is een bijzondere Spaanse dessertwijn. Gemaakt van Pedro Ximenez en Garrido Fino druiven, waarbij de zestes van de sinaasappelschil gedeeltelijk zijn meevergist. Uiteindelijk rijpt de Spaanse wijn op Amerikaans eikenhouten vaten volgens het Solera systeem.
In het glas zien we een donker amberkleurige kleur. In deze Salado Seville Orange ruiken we aroma’s van sinaasappelmarmelade. Aangenaam zoet in combinatie met tonen van een speels licht bittertje. Heeft veel frisheid. De marmeladesmaak komt van de schilweking van sinaasappelschillen in de wijn (in zakjes). De hoeveelheid schillen en de duur van de weking zijn een goed bewaard familiegeheim.
Heerlijk bij pure chocolade met sinaasappel, dessert met fruit of te drinken na de maaltijd.
Al sinds 1810 bestaat deze Bodega Solado al. Nu, 5 generaties later, werken Rafael en Santiagio nauw samen. Trots zijn ze op hun geschiedenis en werken dan ook met dezelfde passie en affectie voor hun product. De wijngaarden liggen in het westen van Sevilla, in het Aljarafe’s gebied. Hier vind je de Pedro Ximinez en de Garrido Fino druiven en dit allemaal aangeplant op de Albariza bodem.