Smaakvolle Italiaanse rode wijn uit de wijnstreek Puglia, intense aroma's en hints in uw glas! Lees meer.
Wat een absolute sensatie, de Zinfandel van het wijnhuis Quaranta. In het Zuiden van Italië in de buurt van de Laars wordt deze prachtige Zinfandel geproduceerd. We hebben sinds tijden niet z'n intense Zinfandel gedronken, de Quaranta40 Zinfandel doet dan ook zeker mee als het gaat om de gecombineerde kruidigheid en een als Italiaanse rode wijn met een mooie volle body.
Bij het zien van deze fles Zinfandel van Quaranta40 worden we al vrolijk, maar als we hem ontkurken komen er toch heerlijke aroma's vrij van intense fruitige tonen. Na het glas ingeschonken te hebben komen we dan ook nog hints tegen van jam en heerlijk ruikende kruiden die een mooie balans achterlaten in het glas.
Na al dit moois willen we uiteraard wel eens weten waar we de Zinfandel van Quaranta bij kunnen schenken, allereerst maar eens op kamertemperatuur laten komen ongeveer 15 tot 25 minuten zodat alle geuren van de intense fruitsoorten naar bovenkomen. Je kan deze Italiaanse wijn van Quaranta uitschenken bij rundvlees, lamsvlees, gevogelte of pasta's.
In het uiterste zuiden van Italië ligt de wijnstreek Apulië, het Italiaanse Puglia. Het vormt de hiel van de laars op de kaart. Met ruim 100.000 hectare wijngaarden is het een van de grootste wijngebieden van Italië. Ooit werden de donkergekleurde wijnen met veel alcohol gebruikt om magere wijnen meer kleur en body te geven tijdens mislukte oogsten in Italië, maar ook elders in Europa. Al tientallen jaren is Apulië een ‘hot’ item onder wijnliefhebbers. EU-subsidies en nieuwe inzichten en technieken hebben ervoor gezorgd dat er inderdaad goede tot zeer goede wijnen gemaakt kunnen worden, zowel in wit als rood. Het landschap is vrij vlak en de temperatuur kan hier extreem hoog oplopen. De koelte komt uit de Middellandse Zee en de Ionische zee. De productie betreft voornamelijk rode wijnen. karaktervolle wijnen van goede tot zeer goede kwaliteit.