Quaranta 40 Appassimento uit Italië heeft aroma's van gedroogd fruit, kruiden en een hint van chocolade. Perfect bij gegrild vlees, wild of rijpe kazen. Serveer op 16-18°C voor een rijke, intense en verfijnde smaakbeleving. Lees meer.
Ja waar gaan we maar eens beginnen, wat een verbluffende rode wijn de Appassimento van Quaranta40! Deze Italiaanse rode wijn is gemaakt van 30% Primitivo, 30% Negroamaro, 20% Nero di Toria en 20% Merlot passito druiven. De druiven voor de Appassimento worden handmatig geplukt in het wijngebied Puglia in de laars van Italië, na het plukken/oogsten worden de druiven een periode van ongeveer 3 weken gedroogd op de wijnstokken. Dit om te zorgen dat de fantastische aroma's van zwartfruit terugkomen in deze smaakvolle en verbluffende rode wijn van Quaranta.
Wanneer we de Appassimento van Quaranta40 ontkurken gebeurd er toch iets magistraals, de aroma's van donkerfruit: zwarte bes, bosbes en braambessen stuiven door je neus heen. Hier blijft het dan ook niet bij, hints van geroosterde kruiden worden goed kenbaar bij het drinken van de Quaranta40 Appassimento.
Het mooiste gedeelte van het lezen over wat deze rode wijn betreft.. wanneer we deze verbluffende Appassimento op temperatuur hebben laten komen van ongeveer 14-16 graden kunnen we echt gaan genieten! We adviseren dan ook deze rode wijn te serveren bij BBQ-gerechten met rood vlees, pasta's en wildgerechten.
In het uiterste zuiden van Italië ligt de wijnstreek Apulië, het Italiaanse Puglia. Het vormt de hiel van de laars op de kaart. Met ruim 100.000 hectare wijngaarden is het een van de grootste wijngebieden van Italië. Ooit werden de donkergekleurde wijnen met veel alcohol gebruikt om magere wijnen meer kleur en body te geven tijdens mislukte oogsten in Italië, maar ook elders in Europa. Al tientallen jaren is Apulië een ‘hot’ item onder wijnliefhebbers. EU-subsidies en nieuwe inzichten en technieken hebben ervoor gezorgd dat er inderdaad goede tot zeer goede wijnen gemaakt kunnen worden, zowel in wit als rood. Het landschap is vrij vlak en de temperatuur kan hier extreem hoog oplopen. De koelte komt uit de Middellandse Zee en de Ionische zee. De productie betreft voornamelijk rode wijnen. karaktervolle wijnen van goede tot zeer goede kwaliteit.