Biologische wijn gemaakt van Chardonnay & Grenache druiven Lees meer.
Deze wijn is gemaakt van biologische Chardonnay en Grenache Blanc druiven. De druiven zijn gedeeltelijk met de hand geplukt en gedeeltelijk mechanisch. 60% van de wijn rijpt in eikenvaten gedurende 4 maanden en de rest in cementvaten voor ongeveer 3 maanden.
Mooie goudgele kleur met groene tinten. In de neus komen aroma's naar voren van kweepeer en bloemen. Op het palet krachtig, zacht met een mooie zuurgraad. Goed in balans met een lange afdronk met dropachtige tonen.
Paul Mas Tannes Classique Blanc is heerlijk als aperitief, of met gegrilde vis, lichte kruidige gerechten, zoals curry.
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.
Geïnteresseerd in andere smaken of soorten van het wijnhuis Domaine Paul Mas klik dan hier voor de overzichtspagina!