100% Chardonnay uit 2 verschillende gebieden Limoux & Pézenas Lees meer.
De Paul Mas Chardonnay uit de wijnregio in het Zuiden van Frankrijk, de Pays d'Oc bestaat uit 100% Chardonnay. De druiven worden geselecteerd uit 2 verschillende gebieden; Limoux en Pézenas. Limoux geeft met zijn koelere klimaat frisheid en heldere smaken, terwijl de druiven van Pézenas meer tropische aroma's met zich meebrengen. 80% van de Franse witte wijn fermenteert gedurende 2 weken met geselecteerde gist in temperatuur gecontroleerde RVS vaten en 20% fermenteert in Amerikaans eiken.
Paul Mas Chardonnay heeft een fraaie goudgele kleur. In de neus veel tropisch fruit, indrukken van ananas, noten en een hint vanille. De smaak van deze witte wijn is vol, mooi evenwichtig, met in de afdronk opnieuw veel fruit.
De Paul Mas Chardonnay is een perfect begeleider bij asperges, schelpdieren en wit vlees.
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.
Geïnteresseerd in andere smaken of soorten van het wijnhuis Domaine Paul Mas klik dan hier voor de overzichtspagina!