Recept #45 Roodbaars, venkel en aardbei
Benodigdheden
Voor de Roodbaars:
- 1 flinke Roodbaars
- Peper & Zout
- Olijfolie
- Citroen
- Peterselie
Voor de Venkel:
- 2 flinke venkelknollen
- 1 flinke ui
- 3 tenen knoflook
- 1/2 tl. gemalen komijn
- Peper & Zout
- Olijfolie
Voor de Aarbeien:
- 400 gram Hollandse Aardbeien
- Flesje Balsamico-stroop
[products=blog_45]
Hoe bereid je dit recept
Roodbaars:
Stook de barbecue op tot 160 graden. Uiteraard met houtskool! Spoel de roodbaars goed af. Bestrooi
met peper en zout. Smeer in met olijfolie. Snijd de citroen in schijven. Hak de peterselie fijn. Leg in
een aluminium bak om op de barbecue te garen. Als het vlees van de graat valt, is de vis gaar. Laat hem
niet te lang op de barbecue, anders wordt het droog. Garneer af met citroen en peterselie
Tip: gebruik zoveel mogelijk hele vissen op de barbecue; die drogen minder snel uit. Ook geeft de graat heel veel smaak af.
Venkel:
Snijd de venkel dun in reepjes, liefst met de mandoline. Doe dit ook met de ui. Snijd de knoflook
ook fijn. Hussel alles door elkaar. Leg in een ovenschaal om te garen op de barbecue. Tijdens het
verhitten, af en toe omscheppen. Garneer af met de aardbeien en balsamico stroop.
Aardbeien:
Was de aardbeien in koud water en snijd het groen eraf. Leg ze op de warme venkel en garneer af met
de balsamico stroop.
Eet smakelijk!