Recept #42 Kip, rode wijn, spek, rijst en perzik
Benodigdheden
Voor de Kip in rode wijn:
- 400 gram kipfilet
- 3 el. bloem
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 1/2 steel prei
- 300 gram doperwten
- 1/4 knolselderij
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 2 tenen knoflook
- 1 el. zoete paprikapoeder
- 1 tl. gerookte paprikapoeder
- 3 el. tomatenketchup
- 1/2 fles Vanita Nero D'Avola
- 1/4 el. komijnpoedert
- 1 tl. Italiaanse kruiden
- 300 gram perzik uit blik
- Olijfolie
- Peper & Zout
Voor de Rijst:
- 500 gram rijst
- Water
- Zout
[products=blog_42]
Hoe bereid je dit recept
De Kip in rode wijn:
Snijd de kip in blokjes van 2-3 cm. Voeg de 2 soorten paprikapoeder toe, de komijn, Italiaanse kruiden,
peper, zout en de bloem. Roer even luchtig door en zet weg. Snijd de ui, wortel, prei en selderij in
fijne stukjes. Snijd de knoflook ook fijn. Bak de spekblokjes aan in wat olijfolie en voeg dan de ui en
knoflook toe. Bak dit weer aan. Voeg dan kipblokjes toe en bak dit ook weer aan. Dan de groente erbij en
de ketchup. Weer aanbakken. Blus dit af met de wijn. Laat een half uur sudderen. Roer af en toe door. Zet
af, snijd de perzik in blik en roer door het gerecht. Ook de doperwten kunnen erbij. Laat nu afkoelen.
Als u het gerecht een nachtje laat staan, wordt het voller en rijker van smaak
Voor de Rijst:
Kook de rijst gaar in ruim water met zout. Giet af en laat 5 minuten staan. Roer dan door. Verwarm de kip
rustig, roer af en toe voorzichtig door. Serveer met bijvoorbeeld gedroogde uitjes en peterselie.
Eet smakelijk!