Recept #44 Kabeljauw, amandel, asperge, radijs, aardbei en witlof
Benodigdheden
Voor de Kabeljauw:
- 600 gram kabeljauw
- 2 eieren
- 400 gram amandelmeel
- Olijfolie of Arachideolie
- Peper & Zout
Voor de Salade:
- 2 stronken Witlof
- 1 bos Radijs
- 200 gram Hollandse Aardbeien
- 1 ui
- 4 flinke Asperges
- Potje Cornichons
- 4 eieren
Voor de Dressing:
- 5 el. Mayonaise
- 2 el. Sinaasappelmarmelade of Sinaasappeltopping
[products=blog_44]
Hoe bereid je dit recept
De Kabeljauw:
Snijd de vis in vier gelijke stukken. Bestrooi met peper en zout. Klop de eieren los met wat zout en
een beetje water. Het water zorgt ervoor dat de eidooier makkelijker met het eiwit vermengt. Doe het
amandelmeel in een ruime kom. Haal de kabeljauw door het ei en daarna door het amandelmeel. Laat
een paar uur indrogen, onafgedekt in de koelkast. Bak de vis in de hete olie om en om en laat even
liggen in aluminiumfolie.
De Salade:
Schil de asperges en stoom ze kort beetgaar. Kook de eieren hard en laat ze schrikken met koud
stromend water. Snijd de aardbeien, cornichons en radijs in vieren. Snijd de ui ragfijn. Haal van de
witlof de buitenste bladen af. U heeft dan schuitjes waar de radijs etc. in kan. Leg de witlof schuitjes in
stervorm op een bord. Vul de schuitjes met de diverse garnituren. Leg een gekookt ei in het midden.
Voor de Dressing:
Meng alles goed door elkaar en laat minimaal een uur staan. Als u de dressing wat pittiger wilt maken kunt u er een mespunt cayennepeper aan toevoegen.
Serveer de vis met schijven sinaasappel en gehakte peterselie. Als aardappelgarnituur, gratinee of friet.
Eet smakelijk!