Menu
EUR
Recept #9 Rosbief, gefrituurde champignons en rode bietensalade

Recept #9 Rosbief, gefrituurde champignons en rode bietensalade

Door: Ab Tamis, Chefkok van de Wijnproevers Reacties: 0

Benodigdheden 

Voor de rosbief:                                        

  • 400 gr bavette of kogelbiefstuk                           
  • peper en zout
  • roomboter

Voor de champignons:

  • 1 bakje champignons
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • paneermeel
  • peper en zout
  • Nootmuskaat

Voor de saus:

  • 5 el mayonaise (brander of zaanse)
  • 1 sjalot ragfijn
  • 2 augurken, ragfijn
  • 1el dragon
  • 1 el peterselie, ragfijn

Rode bietensalade:

  • 400 gr bakje rode biet met ui
  • 1 kuipje haring in roomsaus van Oudehand


Wijnsuggesties:

[products=blog_9]

Hoe bereid je dit recept

Voor de rosbief:
Bestrooi de biefstuk met peper en zout en laat 2 à 3 uur in de koeling staan. Het zout, maar vooral de peper zal het vlees malser maken. Bak de biefstuk naar smaak, rare, medium of well done. Haal uit de pan laat afkoelen.

Voor de champignons:
Klop de eieren, melk, peper zout en nootmuskaat los. Controleer de champignons op ongerechtigheden. Doe ruim paneermeel in een ruime kom. Haal de champignons door het eimengsel en daarna meteen door de paneermeel. Leg op een platte schaal. Laat drogen in de koelkast voor minimaal 2 uur. Bak de champignons in een hete frituurpan op 180 graden goudbruin, vlak voor het serveren.

Voor de saus:
Meng alles goed door elkaar en laat een uur staan, om de smaken goed te “huwen”.

Voor de rode bietensalade:
Meng alles goed door elkaar en laat een uur staan in de koeling

Eet Smakelijk!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »