Menu
EUR
Recept #8  Gepocheerde kip met mango, appel, gember en kerrie

Recept #8 Gepocheerde kip met mango, appel, gember en kerrie

Door: Ab Tamis, Chefkok van de Wijnproevers Reacties: 0

Benodigdheden

  • 1 hele kip
  • 5 el. grof gesneden soepgroente
  • 2 kruidnagels
  • 2 stuk foelie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 mango’s
  • 2 appels
  • 3 el. gembervlokjes
  • 3 el. gemberstroop
  • 2 el. kerrie
  • 200 cc. slagroom
  • Peper & zout

Wijnsuggesties:

[products=blog_8]

Hoe bereid je dit recept 

De kip:
Zet de groente en kruiden op met een paar liter water. Als het kookt de kip erbij en zet het vuur zo laag dat het net niet kookt. Laat de kip rustig garen. Als hij gaar is, halen we hem uit de bouillon. Laat de kip afkoelen en zeef de bouillon. Zet de bouillon weg om later een soep van te maken. Pluk de kip als hij nog lauwwarm is, het vlees laat dan makkelijk van het bot los. Snijd in blokjes van 1 cm.

De rest:
Snijd de mango en de appel in blokjes, ongeveer even groot als de kip. Klop de slagroom half stijf en breng op smaak met kerrie, beetje gemberstroop en peper en zout. Meng wat saus, kip en de rest luchtig door elkaar. Schik alles op een bordje, drapeer er wat saus overheen en garneer af met wat fijngehakte bieslook en peterselie.

Eet Smakelijk!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »