Recept #7 Lasagne met hertenvlees en kruidnoten
Benodigdheden
- 600 gr. Hertenpoulet
- 2 uien
- 2 winterwortels
- 1 steel prei
- ½ knolselderij
- 2 tenen knoflook
- 1 el oregano
- 1 el tijm
- 20 cl marsala
- 20 cl rode wijn
- 50 cl tomatensaus (basis)
- 100 gr. Kruidnoten
- lasagnebladen
- peper & zout
- geraspte kaas
- olijfolie
Wijnsuggesties:
[products=blog_7]
Hoe bereid je dit recept
Snijd de groenten, selderij, prei, ui en winterwortel in kleine blokjes van 5 mm. Snijd de knoflook en kruiden ragfijn. Snijd het poulet in reepjes van 2 mm. Bestrooi met peper en zout. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook aan. Als het gaat kleuren, mag het vlees erbij. Bak even aan en dan de groenten en kruiden erbij. Bak dit even aan terwijl u regelmatig roert. Blus af met de marsala en rode wijn. Laat even inkoken. Voeg dan de tomatensaus en de kruidnoten toe. Laat een half uur pruttelen, terwijl u af en toe roert. Breng dan op smaak met peper en zout. Laat nog een kwartier rustig koken en roer af en toe door. De kruidnoten zorgen voor smaak en binding.
Bechamelsaus:
- 100 gr roomboter
- 100 gr bloem
- 1 sjalot melk nootmuskaat
- peper en zout
Snijd de sjalot ragfijn. Smelt de boter en voeg wat sjalot toe. Laat niet kleuren en voeg wat bloem toe, net zoveel totdat het een stevige bal wordt. Laat even garen. Voeg beetje bij beetje al roerend de melk toe, breng aan de kook. Als de juiste sausdikte bereikt is, brengen we het op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Zet de oven op boven-/onder warmte 170 graden. Vet een ruime oven schaal in met olijfolie en breng een laagje bechamelsaus aan op de bodem. Daarop wat tomatensaus en dan afdekken met lasagnebladen. Herhaal dit totdat de schaal vol is of de saus op is. Bestrooi met geraspte kaas. Bak een half uur in de oven.
Eet Smakelijk!