Recept #6 Bloemkoolsoep, gepofte tomaat, uitgebakken spek & roodbaarsfilet
Benodigdheden
- 1 middelgrote bloemkool
- 1 liter kippenbouillon
- nootmuskaat
- peper & zout
- scheutje room
- 2 el. crème fraîche
- 4 tomaten of 8 trostomaatjes
- 1 sjalot
- 2 el. peterselie
- olijfolie
- 2 roodbaarsfilets
Wijnsuggesties:
[products=blog_6]
Hoe bereid je dit recept
Voor de bloemkoolsoep:
Snijd de bloemkool in roosjes en kook in de bouillon gaar. Mix in een blender tot een gladde massa en voeg wat room en crème fraîche toe. Mix nog even door en zeef de soep. Breng dan op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voor de tomaten:
Zet de oven op 125 graden, hete lucht. Snijd de tomaten doormidden, de grote in vieren. Snijd een sjalot en de peterselie ragfijn. Meng de sjalot, peterselie, peper en zout door elkaar. Schep de tomatenpartjes erdoor. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Houd in de gaten.
Voor de roodbaarsfilet:
Bestrooi de filets een uur voor de bereiding met peper en zout. Leg afgedekt weg. Besmeer vlak voor de presentatie de filets met olijfolie en grill in een droge hete pan. Garneer af met bieslook.
Eet Smakelijk!