Menu
EUR
Recept #6  Bloemkoolsoep, gepofte tomaat, uitgebakken spek & roodbaarsfilet

Recept #6 Bloemkoolsoep, gepofte tomaat, uitgebakken spek & roodbaarsfilet

Door: Ab Tamis, Chefkok van de Wijnproevers Reacties: 0

Benodigdheden

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 liter kippenbouillon
  • nootmuskaat
  • peper & zout
  • scheutje room
  • 2 el. crème fraîche
  • 4 tomaten of 8 trostomaatjes
  • 1 sjalot
  • 2 el. peterselie
  • olijfolie
  • 2 roodbaarsfilets

Wijnsuggesties:

[products=blog_6]

Hoe bereid je dit recept 

Voor de bloemkoolsoep:
Snijd de bloemkool in roosjes en kook in de bouillon gaar. Mix in een blender tot een gladde massa en voeg wat room en crème fraîche toe. Mix nog even door en zeef de soep. Breng dan op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Voor de tomaten:
Zet de oven op 125 graden, hete lucht. Snijd de tomaten doormidden, de grote in vieren. Snijd een sjalot en de peterselie ragfijn. Meng de sjalot, peterselie, peper en zout door elkaar. Schep de tomatenpartjes erdoor. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Houd in de gaten.

Voor de roodbaarsfilet:
Bestrooi de filets een uur voor de bereiding met peper en zout. Leg afgedekt weg. Besmeer vlak voor de presentatie de filets met olijfolie en grill in een droge hete pan. Garneer af met bieslook.

Eet Smakelijk!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
American Express iDEAL KBC Klarna Achteraf Betalen Maestro MasterCard Bancontact PayPal Visa
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »