Recept #5 Rollade van bavette, gevuld met katenspek, groene asperges en bladspinazie
Benodigdheden
- 1 bavette van 1KG
- 400 gr. groene mini asperges
- nootmuskaat
- selderijzout
- 300 gr. katenspek
- 250 gr. bladspinazie
- peper
- bondtouw of een cakevorm
Wijnsuggesties:
[products=blog_5]
Hoe bereid je dit recept
Leg de bavette plat neer en snijd hem horizontaal bijna doormidden met een scherp dun mes waar dat mogelijk is. Niet helemaal doorsnijden maar openklappen dus. Als hij te dun is, niet doen, dat heeft geen zin.
Probeer te zorgen dat de bavette overal even dik is. Bestrooi het vlees met wat selderijzout. Beleg het vlees nu met het katenspek, daarna met de spinazie en de asperges. Rasp er dan wat nootmuskaat overheen.
Druk het geheel even aan en rol de plak dan strak op met de draad van het vlees in de lengte. Bind de rol dicht met binddraad of leg hem met het eind van de rol onder in de cakevorm. Bak de rollade af in de oven op 160 graden, tot een kerntemperatuur bereikt is van 55 graden.
Als je hem dichtbindt met slagerstouw kan hij ook op de BBQ. Temperaturen blijven hetzelfde. Haal hem uit de vorm en laat 15 minuten rusten.
Snijd dan met een scherp mes in plakken en serveer met gebakken aardappelen en gemengde sla.
Eet Smakelijk!