Menu
EUR
Recept #5 Rollade van bavette, gevuld met katenspek, groene asperges en bladspinazie

Recept #5 Rollade van bavette, gevuld met katenspek, groene asperges en bladspinazie

Door: Ab Tamis, Chefkok van de Wijnproevers Reacties: 0

Benodigdheden 

  • 1 bavette van 1KG
  • 400 gr. groene mini asperges
  • nootmuskaat
  • selderijzout
  • 300 gr. katenspek
  • 250 gr. bladspinazie
  • peper
  • bondtouw of een cakevorm

Wijnsuggesties:

[products=blog_5]

Hoe bereid je dit recept 

Leg de bavette plat neer en snijd hem horizontaal bijna doormidden met een scherp dun mes waar dat mogelijk is. Niet helemaal doorsnijden maar openklappen dus. Als hij te dun is, niet doen, dat heeft geen zin.
Probeer te zorgen dat de bavette overal even dik is. Bestrooi het vlees met wat selderijzout. Beleg het vlees nu met het katenspek, daarna met de spinazie en de asperges. Rasp er dan wat nootmuskaat overheen.
Druk het geheel even aan en rol de plak dan strak op met de draad van het vlees in de lengte. Bind de rol dicht met binddraad of leg hem met het eind van de rol onder in de cakevorm. Bak de rollade af in de oven op 160 graden, tot een kerntemperatuur bereikt is van 55 graden.
Als je hem dichtbindt met slagerstouw kan hij ook op de BBQ. Temperaturen blijven hetzelfde. Haal hem uit de vorm en laat 15 minuten rusten.

Snijd dan met een scherp mes in plakken en serveer met gebakken aardappelen en gemengde sla.

Eet Smakelijk!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »