Recept #29 Varkensvlees van de Grill, Haricot Verts en Aardappelsalade
Benodigdheden
Voor het vlees:
- 4x Varkensvlees (bijvoorbeeld: Karbonade of Varkenshaas)
- Olijfolie
- Peper & Zout
- Gemalen Anijszaad
- Shiso purple blad (van te voren bij de groenteboer bestellen)
Voor de Haricot verts:
- 400 gram Haricots verts
- 75 gram bacon
- Klontje boter
- Nootmuskaat
- Zout
Voor de Aardappelsalade:
- 1 KG Aardappelen
- 1 Sjalot
- 3 el. mayonaise
- 1 el. worcester sauce
- 2 el. gehakte krulpeterselie
- Peper en Zout
[products=blog_29]
Hoe bereid je dit recept
Het vlees:
Meng zout, peper en een mespunt anijszaad door elkaar. Bestrooi het vlees ermee en laat minimaal een uur liggen. Grill het vlees vlak voor de presentatie in hete olijfolie, zodat er een knapperig korstje op komt. Snijd het shiso blad in dunne reepjes voor de garnering.
De Haricots verts:
Snijd de kontjes van de bonen af. Kook ze beetgaar in zout water. Breng op smaak met nootmuskaat, boter en wat zout. Snijd de bacon in reepjes en bak kort aan. Voeg de bacon bij de boontjes en schud alles goed door elkaar.
De Aardappelsalade:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Spoel deze goed af, zodat het zetmeel eraf is. Kook ze beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd de sjalot ragfijn. Hak de peterselie. Meng de sjalot en de peterselie door de aardappel en voeg de mayonaise toe. Breng op smaak met peper, zout en
worcester sauce. Laar een paar uur in de koeling staan.
De Presentatie:
Schep op een bord en garneer af met de reepjes shiso blad.
Eet smakelijk!