Menu
EUR
Recept #27 Pulled Lamb met zoetzure watermeloen, crème van gerookte feta en geroosterde bloemkool

Recept #27 Pulled Lamb met zoetzure watermeloen, crème van gerookte feta en geroosterde bloemkool

Door: Ab Tamis, Chefkok van de Wijnproevers Reacties: 0

Benodigdheden 

Voor de Gerookte Feta Crème:                                        

  • 400 gram gerookte fetakaas
  • 100 gram crème fraîche
  • Gerookte olijfolie
  • Zout

Voor de Zoetzure Watermeloen:

  • 4 watermeloenen 
  • 2 el. ragfijn gesneden gemberwortel
  • 1 sjalot 
  • 20 cl. olijfolie 
  • 10 cl. witte wijn azijn
  • Zeste van een sinaasappel
  • Peper en Zout

Voor de Lamsvlees:

  • 4 lamsbouten
  • 2 winterwortels
  • 2 stelen prei
  • 4 uien
  • 1 bos selderij
  • 1 bos rozemarijn 
  • 1 bos tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 jeneverbessen

Voor de Geroosterde Bloemkool:

  • 40 mini bloemkooltjes ( dit kan vanuit 1 grote bloemkool komen )
  • Olijfolie
  • Grof Zeezout

[products=blog_27]

Hoe bereid je dit recept

De Gerookte Feta Crème: 
Meng de feta en crème fraîche in een blender tot een gladde massa. Breng op smaak met wat zout.
Voeg eventueel voor de smeuïgheid wat gerookte olijfolie toe. Zet weg tot de presentatie.

De Zoetzure Watermeloen: 

Doe de olie, azijn, zeste, gemberwortel en sjalot in een blender. Blend tot een gladde emulsie. Breng
op smaak met peper en zout. Snijd de watermeloen doormidden en verwijder zichtbare pitten voorzichtig. Boor met een parisienneboor gelijkmatige rondjes uit het vruchtvlees. Zorg dat er geen
pitjes in zitten. Reken op vijf bolletjes per persoon. Voeg de vinaigrette toe en trek vacuüm. Leg 24
uur in de koeling. Leg de bolletjes een half uur in de vriezer voordat u gaat serveren.

Het Lamsvlees:  
Haal het bot uit de lamsbouten. Hak in stukken. Was de groente en snijd fijn. Grill de botten in een hete
oven bruin. Voeg dan de helft van de groente toe en grill alles nog 120 minuten door. Doe in een ruime
pan en voeg water toe totdat alles vrijwel onder staat. Laat 3 uur trekken, tegen de kook aan. Zeef de
vloeistof en kook verder in. Breng op smaak met peper en zout. 

Maak een mengsel van gehakte rozemarijn, zout, bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder,
uienpoeder en ras el hanout. Wrijf het vlees hiermee in en bind dicht als een rollade. Braad aan in
olijfolie en voeg op het laatst de groente toe. Leg het vlees op de groente in een braadslee en gaar voor
3 uur op 100 graden in de oven. Pak het vlees dan in, voeg wat vocht toe aan de groente en gaar door
tot een kerntemperatuur van 90 graden. Laat een half uur liggen en pluk het vlees dan uit elkaar. Zeef
het vocht en kook verder in tot een dikke jus. Voeg daar eventueel wat van toe aan het vlees.

De Geroosterde Bloemkool:  
Kook de bloemkolen in kokend water voor 4 minuten. Giet af en masseer in met olijfolie en bestrooi
met grof zout. Grill in de oven totdat er een bruine kleur op zit. Smeer dan nog eens in met olijfolie en
bestrooi vlak voor serveren met wat zout.

Presentatie: 
1 bos gehakte koriander Leg een taartje met vlees op het bord. Ernaast vijf bolletjes meloen, vier in een vierkantje, een erop. Daarnaast een geroosterde bloemkool. Garneer af met gehakte koriander. 


Eet smakelijk!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »