Menu
EUR
Recept #26 Filet van Hert, met puree van knolselderij, gegrilde rode kool en geflambeerde appel

Recept #26 Filet van Hert, met puree van knolselderij, gegrilde rode kool en geflambeerde appel

Door: Ab Tamis, Chefkok van de Wijnproevers Reacties: 1

Benodigdheden 

Voor het Hert:                                        

  • 1 filet van Hert
  • 1 steel prei
  • 1 bosjes selderij
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 12 jeneverbessen
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 blaadjes foelie
  • 2 ltr. bouillon rund of wild
  • Peper en Zout

Voor de Knolselderij:

  • 1 flinke knolselderij 
  • 1 scheut room
  • Klont boter
  • Mespunt gemalen anijszaad
  • Peper & Zout

Voor de Rode Kool:

  • 1 halve rode kool 
  • 1 ui
  • 4 el. honing
  • Scheut appelsap
  • Scheut olijfolie
  • 1 el. kaneel
  • Zout

Voor de Appel:

  • 3 jonagold appels 
  • Mandarin Napoleon Likeur
  • Fijne suiker

[products=blog_26]

Hoe bereid je dit recept

Voor het Hert:
Snijd de groente grof fijn. Braad de groente aan in een hete pan. Bak even aan en voeg dan de kruiden toe. Bak nog even door en voeg dan 2 liter bouillon toe. Laat op een matig vuur pruttelen voor 2 uur. Giet dan af en laat verder inkoken. Bind af met wat maïzena en breng op smaak met peper en zout. De
filet licht zouten en opbinden. De filet aanbraden in boter en rustig garen in de oven op 100 graden. Let op de kerntemperatuur: 58 graden. De filet halen we vlak voor de presentatie uit de oven, laat ze even rusten en snijd ze in medaillons.

Voor de Knolselderij:
Zet de oven op 180 graden. Schil de knolselderij en pak hem in aluminiumfolie in. Pof hem in de oven totdat de knol mooi zacht is geworden. Stamp fi jn en roer er een klont roomboter door. Eventueel wat room toevoegen. Breng op smaak met anijszaad en peper en zout.

Voor de Rode Kool:
Snijd de rode kool fijn en in reepjes van 1 mm. Snijd de ui even groot. Meng met de honing, ui, appelsap, zout, olijfolie en kaneel door elkaar en grill in een oven of kamado gaar. Roer elke vijf
minuten om.

Voor de Appel:
Schil de appels, snijd in vieren en haal het klokhuis eruit. Snijd dan nog een keer door. Haal door de suiker. Leg koel weg. Vlak voor de presentatie verhitten in een koekenpan met een klont boter. Bak hier de appel kort in, totdat de suiker begint te kleuren. Blus af met de likeur die als het goed is gaat branden. Serveer op de rode kool.

Presentatie:
Leg een paar medaillons vlees in lijn op een wit bord. Schep wat rode kool in een ronde vorm ernaast. Op de kool een paar partjes appel. Dan een streep knolselderij puree ernaast. Druppel wat jus er omheen. Garneer af met blaadjes dragon.


Eet smakelijk!


Reacties (1)

gravatar
Charles van den Brink
Geplaatst op 2023-11-01 14:07:29
Heerlijk vond ze het ( en ik), heb het recept gisteren gemaakt, staat op mijn regelmatige lijst
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »