Menu
EUR
Recept #25 Makreel, gegaard in tomatensaus met pesto en kroepoek

Recept #25 Makreel, gegaard in tomatensaus met pesto en kroepoek

Door: Ab Tamis, Chefkok van de Wijnproevers Reacties: 0

Benodigdheden 

Voor de Makreel:                                        

  • 6 makrelen 
  • Zout 

Voor de Tomatensaus:

  • 3 rode paprika's                     - 1 blik tomatenpuree    
  • 1 ui                                       - 2 el. suiker
  • 6 tenen knoflook                    -  2 blikken gepelde tomaten
  • 2 rode pepers                        -  2 laurierblaadjes
  • 1 tl. komijnzaad                     - scheut witte wijn
  • 1 tl. venkelzaad                     - Olijfolie 
  • 1 tl. kurkuma                        - Peper en Zout
  • 1 tl. karwijzaad                     - Bos koriander voor garnering
  • 2 el. paprikapoeder                 

Voor de Pesto:

  • 150 gram Parmezaanse kaas, geraspt 
  • 100 gram pijnboompitten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bos basilicum
  • Olijfolie
  • Peper & Zout

Voor de Kroepoek:

  • 6 kroepoek bladen
  • 2 liter arachideolie

[products=blog_25]

Hoe bereid je dit recept

Snijd de ui, knoflook, rode pepers en paprika’s fijn. Vijzel de komijn, venkel en karwijzaad fijn. Bak de ui, paprika, pepers en knoflook kort aan in olijfolie. Voeg dan de paprikapoeder toe en bak weer kort aan. Dan de kurkuma erbij en de tomatenpuree. Bak weer kort aan. Voeg dan de suiker toe. Roer even door. Dan de laurier erbij en de blikken tomaten. Druk de tomaten fijn met een houten spatel. Roer even door en voeg een scheut witte wijn toe. Leg de zak met gaten erbij en laat een uur pruttelen, roer af en toe door. Als de saus te veel inkookt, een scheutje witte wijn erbij. Haal dan de zak met graten eruit. Als de saus te dik is, een beetje water erbij. Is het te dun, dan afbinden met wat maizena. Leg de filets in de saus, eventueel in een braadslee, zodat ze niet op elkaar liggen. Laat ze garen in de saus, ongeveer 15- 20 minuten. 

Grill de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Pluk de blaadjes basilicum en doe die samen met de knoflook en een scheutje olijfolie in een blender. Draai tot een gladde emulsie, voeg eventueel wat olie toe. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Zet weg in een schaaltje.

Verhit de arachideolie tot 180 graden. Bak de kroepoek in de olie met behulp van twee schuimspanen tot een plat geheel. Verkruimel de kroepoek vlak voor de presentatie.

Leg een filet op een langwerpig zwart bord en bedek met wat saus. Garneer af met de koriander, pesto en kroepoek.

Eet smakelijk!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »