Menu
EUR
Recept #24 Hertenstoofschotel met aardappelpuree, chips van pastinaak en rode kool

Recept #24 Hertenstoofschotel met aardappelpuree, chips van pastinaak en rode kool

Door: Ab Tamis, Chefkok van de Wijnproevers Reacties: 0

Benodigdheden 

Voor de Stoofschotel:                                        

  • 1KG Herten stoofvlees in blokjes
  • 500 gram soepgroente
  • 1/2 fles rode wijn 
  • 3 el. bloem
  • Scheut olijfolie 
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el. honing
  • 3 laurierbladeren 
  • 1/2 el. rozemarijn
  • Potje zilveruitjes
  • Peper & Zout

Voor de Chips van Pastinaak:

  • 2 pastinaak wortels
  • 1 el. zout
  • 1/2 el. paprikapoeder

Voor de Rode Kool:

  • 1/2 rode kool
  • 3 goudreinet appels
  • 1 ui
  • 2 laurierblaadjes 
  • 2 kruidnagels

[products=blog_24]

Hoe bereid je dit recept

Meng de bloem door het vlees met wat peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak het vlees hierin aan onder voortdurend roeren. Voeg dan de soepgroente toe en bak dit kort aan. Dan de kruiden en de tomatenpuree erbij en roer weer even om. Voeg vervolgens de honing en de pepernoten erbij en roer om. Blus het geheel af met een halve fles wijn. Roer goed door, u zult zien dat de bloem zorgt voor binding. Voeg eventueel wat water toe en een bouillonblokje. Laat dit zachtjes 3 uur pruttelen. Roer af en toe om. Voeg als laatste de zilveruitjes toe.

Snijd de rode kool in reepjes. Hoe fijner, hoe lekkerder de rode kool wordt. Schil de ui en prik met de kruidnagels de laurierblaadjes op de ui. U kunt het er dan later makkelijk uithalen. Leg de ui in een kuiltje in het midden van de pan kool. Voeg de wijn en wat water toe, zodat er een laagje van 6 cm water in de pan zit. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag. Laat 10 minuten koken en schil ondertussen de appels en snijd in vieren. Voeg de appels en daarna de kaneel toe. Roer na 10 minuten door en laat het langzaam gaar koken. Roer er als laatste wat appelstroop door. Bind eventueel af met wat in water opgelost maïzena. U kunt ook een potje rode kool nemen of diepvries rode kool, maar breng het dan wel op smaak met wat kaneel en appelstroop. Schep wat rode kool in een ring op het bord. Maak met 2 lepels quenelles puree of spuit het op het bord met een spuitzak. Daartussen schept u wat stoofschotel.

Garneer af met de chips. 

Eet smakelijk!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »