Recept #20 Gegrilde scharrelkip met avocado, mango, rucola en kerrie croutons
Benodigdheden
Voor de Kip:
- 4 kipfilets
- 1/2 el kerrie
- 1/2 el dragon
- sap van 1 sinaasappel
- scheut gemberstroop
- Olijfolie
- peper & zout
Voor de Kerrie croutons:
- 4 sneetjes witbrood
- 1/2 el gemberpoeder
- 1/2 el kerrie
- 2 el olijfolie
- peper & zout
[products=blog_20]
Hoe bereid je dit recept
Voor de Kip:
Maak van de olijfolie, kerrie, dragon, gember en jus d’orange een marinade. Meng goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout. Smeer de kipfi lets ermee in en pak ze stevig in huishoudfolie.
Vacuüm trekken is nog beter. Leg 12 uur in de koeling. Vlak voor het serveren de kip kort grillen op
houtskoolvuur of in de grillpan. Besmeer het vlees tijdens het grillen met de restanten marinade.
Snijd in repen en leg op de rucola.
Voor de Avocado, Rucola & Mango:
Schil de avocado, haal de pit eruit en snijd in zogenaamde schuitjes. Zet afgedekt weg. Snijd de mango
in blokjes en zet afgedekt weg. Controleer of de rucola schoon is.
Voor de kerrie croutons:
Meng de kerrie, gemberpoeder en olie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de
korstjes van het brood af en snijd de sneetjes in blokjes van 1 cm. Besprenkel ze met het oliemengsel
en hussel goed door elkaar. Droog de croutons in de heteluchtoven. Let op dat ze niet verkleuren,
alleen drogen.
Leg wat rucola in het midden van het bord. Daaromheen en half op de rucola de avocado en de
mango. Leg de gesneden kipfi let op de rucola. Garneer af met wat croutons en eventueel met wat
restanten marinade, die je eromheen kunt druppelen.
Eet smakelijk!