Menu
EUR
Recept # 18 Witte bonen in paprikasaus

Recept # 18 Witte bonen in paprikasaus

Door: Ab Tamis, Chefkok van de Wijnproevers Reacties: 0

Benodigdheden 

Voor de Witte bonen:                                        

  • 500 gram verse witte bonen of 800 gram bonen uit een pot

Voor de saus:

  • 6 rode paprika's of 1 pot gegrilde paprika's 
  • 4 el. tomatenketchup 
  • 2 el. zoete paprikapoeder
  • 1 el. gerookte paprikapoeder
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 rode peper
  • 3 grote tenen knoflook
  • 1 scheut olijfolie 
  • 2 sjalotten 
  • 4 el. paneermeel
  • 2 dashes Worcestersaus 
  • Scheut witte wijnazijn 
  • Peper & Zout 

[products=blog_18]

Hoe bereid je dit recept

Witte bonen:
Leg 500 gram witte bonen 12 uur in de week in koud water. Controleer regelmatig of de bonen nog wel onder water staan. Ze zuigen het vocht op. Kook ze daarna in 1,5 uur gaar in zout water. Als je dat te veel gedoe vindt, kun je ook een pot of blik bonen kopen.

Maar zelf gekookte bonen zijn veel lekkerder! Je moet alleen een dag eerder bedenken dat je ze wilt eten. Spoel de bonen uit een pot wel af, anders wordt het een kleffe zooi. Let bij de koop van de pot op het z.g. uitlek gewicht; dat moet toch wel 800 gram zijn. 

Saus:
Verwarm de oven voor op 180 graden of grillen, stand 3. Snijd de paprika’s doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Leg ze met de bolle kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Pof de paprika’s in een hete lucht oven op 180 graden, samen met de bol knoflook. De paprika’s zijn klaar als het vel zwart kleurt. Haal uit de oven en leg afgedekt 15 minuten weg. Haal dan de vellen eraf en leg het vruchtvlees in een blender. Voor de luie koks is er een heel goed alternatief: een pot gegrilde paprika’s. Die kunnen na uitlekken zo de blender in.

Rooster het amandelmeel kort in een droge pan, let op het verbrand snel, blijf schudden! Schil de sjalotten en snijd in stukken. Snijd de knoflook grof en voeg toe aan de paprika. Snijd de rode peper in de lengte doormidden. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en draai tot een
gladde emulsie. Gebruik eventueel een scheutje olijfolie als de massa in de blender niet goed vermengt met elkaar. Breng tenslotte op smaak met peper en zout. Deze basissaus is te gebruiken voor vele gerechten, in de pasta, met bruinen bonen, als soep met een stukje gegrilde kabeljauw etc. Etc. Etc.
Dit gerecht kan gecombineerd worden met vis, kip, karbonade, lamsvlees (kleine gehaktballetjes) en rood vlees. Ik heb hier een combinatie gemaakt met een Hollandse biefstuk. Drink de I Muri Primitivo op 18 graden, heerlijk!


Eet smakelijk


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »