Menu
EUR
Recept #15 Kabeljauw, asperges pasta in roomsaus met chorizo en gedroogde serranoham

Recept #15 Kabeljauw, asperges pasta in roomsaus met chorizo en gedroogde serranoham

Door: Ab Tamis, Chefkok van de Wijnproevers Reacties: 0

Benodigdheden 

Voor de Pasta:                                        

  • 500 gram macaroni of andere kleine pastasoorten
  • Zout 

Voor de Asperges:

  • 12 dikke asperges 
  • Zout
  • Overblijfsels van de lente-ui

Voor de Serranoham:

  • 18 plakken dungesneden serranoham

Voor de Roomsaus:

  • 1 bosjes lente-ui
  • 3 tenen knoflook
  • 40 gram roomboter
  • 2 el. bloem
  • 25cl room
  • scheutje melk
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 30cl Duquesa Verdejo
  • 50 gram chorizoworst
  • peper & zout

Voor de Kabeljauw:

  • 6x 100 gram kabeljauwhaas 
  • Zout
  • Olijfolie

[products=blog_15]

Hoe bereid je dit recept

Voor de Pasta:                                        

Kook de pasta beetgaar in zout kokend water. Spoel daarna koud en laat uitlekken.

Voor de Asperges:

Schil en kook de asperges beetgaar in water met zout en de uiteinden van de lente-ui. Haal uit het water en leg op een ovenschaal.

Voor de Serranoham:

Verwarm de oven voor op 140 graden. Leg de plakken ham op een rooster. Leg er een bakplaat onder, het vet gaat eruit druipen. Houd in de gaten, als de plakjes ham opkrullen en droog zijn halen we ze
eruit en dan laten afkoelen op een keukenrol papiertje.

Voor de Roomsaus:

Snijd de knoflook en lente-ui fijn. Snijd de worst in dunne plakjes en dan in dunne reepjes. Smelt de boter en bak hierin de lente-ui en knoflook aan. Als het begint te kleuren, voegen we de bloem toe. Roer goed door met een houten spatel totdat het als een bal loslaat van de bodem.
Blus dit af met de witte wijn. Voeg dan meteen de koude room toe en roer met een garde tot een gladde saus op een matig vuur. Voeg eventueel wat melk toe als de saus te dik is. Breng op matig vuur al
roerend weer aan de kook. Voeg dan de worst toe en daarna de Parmezaanse kaas. Breng weer even aan de kook en maak af met peper en zout. Voeg dan de pasta toe en verwarm tot de juiste temperatuur voor serveren. Spatel regelmatig door, zodat het niet aanbrandt.

Voor de Kabeljauw:

Bestrooi de vis een half uur voordat u gaat serveren met zout. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en laat gloeiendheet worden. Leg de vis in de hete olie en laat een paar minuten schroeien. Draai daarna om met een platte spatel. Bak de andere kant net zolang aan. Haal de vis uit de pan en laat
5 minuten rusten in aluminiumfolie. Niet te strak inpakken.

Serveren: 

Leg dunne plakjes roomboter over de asperges en rasp hierover nootmuskaat. Verhit in de
oven op 160 graden. Leg twee asperges in het midden op het bord en schep er wat pasta
overheen. Leg er een stukje kabeljauw tegenaan en garneer af met de gedroogde serranoham.

Eet smakelijk! 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »