Recept #14 Gestoofde kalfswang in rode wijn
Benodigdheden
- 4 kalfswangen
- 300 gram soepgroente
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes rozemarijn
- 3 takjes tijm
- 1 flinke ui
- 50gr. roomboter
- 1/2 rode wijn
- 1 pot / pakje tomatenpulp
- 100 gram bloem
[products=blog_14]
Hoe bereid je dit recept
Controleer de kalfswangen op ongerechtigheden. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Braad de wangen aan in roomboter op heet vuur en voeg als ze bruin worden de ui en de kruiden toe.
Bak even aan en voeg dan de soepgroente toe en daarna de tomatenpulp toe. Roer door
en blus af met de rode wijn. Laat nu voor minimaal 4 uur rustig pruttelen, net aan koken. Keer de wangen af en toe om.
Als ze mooi gaar zijn, halen we de wangen voorzichtig uit het vocht. Haal ook de tijm, rozemarijn en laurier eruit. Blend met een staafmixer het vocht met de groente door elkaar. Zeef het eventueel als je een mooie gladde jus wil.
Serveer met bijvoorbeeld, spruitjes, rode kool en aardappelpuree. Ook heerlijk met basmatirijst!
Eet Smakelijk!