Menu
EUR
Recept #14 Gestoofde kalfswang in rode wijn

Recept #14 Gestoofde kalfswang in rode wijn

Door: Ab Tamis, Chefkok van de Wijnproevers Reacties: 0

Benodigdheden

  • 4 kalfswangen 
  • 300 gram soepgroente
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 1 flinke ui
  • 50gr. roomboter
  • 1/2 rode wijn
  • 1 pot / pakje tomatenpulp
  • 100 gram bloem

[products=blog_14]

Hoe bereid je dit recept

Controleer de kalfswangen op ongerechtigheden. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Braad de wangen aan in roomboter op heet vuur en voeg als ze bruin worden de ui en de kruiden toe.

Bak even aan en voeg dan de soepgroente toe en daarna de tomatenpulp toe. Roer door
en blus af met de rode wijn. Laat nu voor minimaal 4 uur rustig pruttelen, net aan koken. Keer de wangen af en toe om. 

Als ze mooi gaar zijn, halen we de wangen voorzichtig uit het vocht. Haal ook de tijm, rozemarijn en laurier eruit. Blend met een staafmixer het vocht met de groente door elkaar. Zeef het eventueel als je een mooie gladde jus wil.

Serveer met bijvoorbeeld, spruitjes, rode kool en aardappelpuree. Ook heerlijk met basmatirijst!

Eet Smakelijk!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »