Menu
EUR
Recept #12 Varkensstoof met tafelzuur en gedroogde uitjes

Recept #12 Varkensstoof met tafelzuur en gedroogde uitjes

Door: Ab Tamis, Chefkok van de Wijnproevers Reacties: 0

Benodigdheden

  • 1 KG hamlappen ( het meest malse stuk van het varken )
  • 3 rode uien
  • 4 flinke tenen knoflook
  • 1/4 knolselderij 
  • 3 winterwortelen 
  • 1 blikje kikkererwten 
  • 4 el. risottorijst
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el. gerookte paprikapoeder
  • 10cl marsala of madeira 
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • olijfolie
  • 0.5 LTR water
  • peper & zout

[products=blog_12]

Hoe bereid je dit recept

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout. Roer even om en laat een half uur
staan. Snijd de ui in vieren en daarna in reepjes. Snijd de tenen knoflook in plakjes. Schil de winterwortel
en snijd in de lengte doormidden. Daarna in plakjes van 1 cm. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1,5 cm. Bak de blokjes vlees aan in de olijfolie.

Als ze gaan kleuren de uien toevoegen. Bak op hoog vuur verder aan. Voeg dan de knolselderij en wortel toe. Bak weer even aan en roer regelmatig. Voeg dan de paprikapoeder en tomatenpuree toe en roer weer door. Bak even goed aan. Hierna de kikkererwten met het vocht toevoegen. Dan de bouillonblokjes erbij en de marsala/madeira.

Roer nog even door en als het gaat koken mag het water erbij. Roer dit door en voeg dan
de risottorijst toe. Breng aan de kook en laat een uur langzaam pruttelen. Roer elke 10 minuten even door. De rijst zorgt voor een mooie binding.

Serveer met diverse tafelzuren, gedroogde uitjes, droge crackers en/of een frisse salade.

Eet smakelijk!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »