Recept #11 Zuurkool, knolselderij uiencompote en balsamico
Benodigdheden
Voor de zuurkool:
- 500 gram zuurkool
- 1 grote ui
- 3 laurierblaadjes
- 6 kruidnagels
- 40cl Paul Mas Chardonnay
- 125 gram roomboter
Voor de knolselderij:
- 1 kleine knolselderij
- flinke scheut volle melk, soja of amandelmelk
- snuf zout
- nootmuskaat
- klont boter of plantaardige margarine
Voor de uiencompote:
- 3 grote uien
- 1 kaneelstok
- 35cl. rode wijn
- 3 el. honing
- 1 el. balsamicostroop
- 1/2 el. gemalen komijn
- 1/2 el. knoflookpoeder
- 1/2 el. tijm
- snufje zout
Voor de presentatie:
- balsamicostroop
- gedroogde uien
[products=blog_11]
Hoe bereid je dit recept
Zuurkool:
Maak de ui schoon en prik met de kruidnagels de laurierblaadjes aan de ui. Leg in het midden van de pan in de zuurkool. Zet de zuurkool op met de rest van de ingrediënten. Laat minimaal een uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, 2 uur is beter. Laat daarna een nachtje in de pan met
gesloten deksel staan.
Knolselderij:
Schil de knolselderij en snijd die in gelijke blokjes van 3 cm. Kook in de melk gaar met een snuf zout. Stamp tot een puree en breng op smaak met nootmuskaat. Laat ook een nachtje in de pan staan.
Uiencompote:
Snijd de ui in kwart ringen. Doe met de rest van de ingrediënten in een steelpan en laat een paar uur pruttelen. Roer af en toe een beetje om. Als de uien mooi zacht zijn geworden, laten we het in de pan afkoelen en weer een nachtje staan.
Presentatie:
Warm de pannetjes rustig op en roer af en toe door. Schep wat knolselderij puree onder in een ring. Daarop wat uiencompote en daarop wat zuurkool. Garneer af met balsamicostroop en gedroogde uien.
Eet smakelijk!