Langmeil Wattle Brae Dry Riesling
De oude wijnstokken die aangeplant voor deze droge Riesling wijngaard worden geplant op een unieke Eden Valley grond, genaamd Wattle Brae vanwege de inheemse bomen die zich er bevinden. De witte Australische wijn bestaat voor 100% uit Riesling druiven.
Hoe smaakt de Langmeil Wattle Brae Dry Riesling?
Langmeil Wattle Brae Dry Riesling heeft in het glas een bleke stro kleur met groene tinten. Deze Australische witte wijn heeft fijne aroma's van limoen en tropisch fruit met verfijnde tonen van citrusbloesem en groene appel. In de smaak heeft de Langmeil Wattle Brae Dry Riesling een levendige smaak met een fijne mineraliteit en een goede zuurbalans in de aanhoudende smaak.
Waar schenk je de Langmeil Wattle Brae Dry Riesling bij?
Deze Australische witte wijn past fantastisch bij forel, Aziatische gerechten en asperges.
Geïnteresseerd in het wijnhuis Langmeil?
Met een rijke traditie die teruggaat tot 1842 en een unieke Europese (Oberschlesien) invloed is Barossa valley verworden tot de meest bekende wijnstreek van Australië. Het behalen van vijf sterren in zes opeenvolgende jaren in James Halliday’s Wine Companion maken Langmeil dan ook tot één van de toonaangevende wijnproducenten in dit gebied. De doelstelling van deze winery is het maken van topwijn die 100% afkomstig is uit Barossa en van druivensoorten die uitblinken in dit gebied.
Alhoewel een aantal van haar wijngaarden veel ouder zijn werd Langmeil in 1996 opgericht door de drie vrienden: Chris Bitter, Carl Lindner en Richard Lindner. De originele wijnmakerij die op het landgoed sinds 1930 gevestigd was sloot in 1988 en heeft daar tot 1996 onaangeroerd gelegen. Het zorgvuldig restaureren hiervan duurde jaren.
De Chief Winemaker Paul Lindner overziet vandaag de dag het vinificatieproces en geeft hier in het bijzonder aandacht aan het maken van wijn uit individuele wijngaarden, minimale “handling” en zorgvuldige filtratie om zo uitgesproken goed gebalanceerde wijnen met subtiele complexiteit te kunnen garanderen. Langmeil toont dat Barossa in staat is tot het voortbrengen van niet alleen makkelijk benaderbare wijnen maar ook complexere varianten met een uitstekend bewaarpotentieel.
Gedoemd om plaats te maken voor huizenbouw, tien rijen van 140 jaar oude Shiraz wijnstokken werden gered door Langmeil en overgeplaatst. Hiermee werd een deel van het Barossa erfgoed gespaard. Deze ‘wezen’ delen dezelfde afkomst als hun Freedom wijngaard, geplant in 1800 op wat toen dezelfde toewijzing had: ‘section 36, Hundred of Moorooroo’. Wanneer Christian Auricht in 1860 stierf werd deze ‘familie’ van Shiraz opgesplitst. 146 jaar later, met de genereuze hulp van het Langmeil-team als adoptie ouders, is de wijnmakerij er in geslaagd de kudde weer bijeen te brengen.