Een bijzondere Franse witte wijn uit Sancerre met een sterk karakter en meerdere aromatische nuances, tussen vuursteen en een boeket kruiden! Lees meer.
Als de druiven zijn geplukt en aankomen bij de wijnmakerij, worden de Sauvignon Blanc druiven direct geperst. Na bezinking op koude temperatuur wordt een deel van de Henri Bourgeois Sancerre gefermenteerd in thermische gereguleerde roestvrijstalen tanks en het andere deel van de Sancerre ES-56 gerijpt op de fijne droesem in eikenhouten vaten, waarbij de droesem periodiek met de hand wordt geroerd, voordat de wijn gebotteld word.
“ES-56” is gemaakt van oude Sauvignon-wijnstokken die groeien op Flinty-hellingen. Historisch gezien werden de namen van de percelen waar deze wijn vandaan kwam, die voor het eerst werd bewerkt door de monniken van Saint-Satur, hartelijk “Les Bourgeoises” genoemd. Daarom werd in de jaren tachtig deze naam gegeven aan de nieuwe cuvee gemaakt van deze geselecteerde percelen. Steenachtige bodems geven wijnen met een grote mineraliteit, intensiteit en een uitstekend rijpingspotentieel.
Als we de witte Sancerre in het glas schenken zien we een goudkleurige kleur met een glanzend effect. In de neus biedt de ES-56 tonen van vuursteen en kruiden, maar ook bloemige tonen. Deze Franse witte wijn is subtiel houtachtig, rijk aan fruit en zeer vol van smaak. Mooi gebalanceerde zuren met een lange afdronk. Deze prestigieuze witte wijn heeft een uitstekende rijpingspotentieel op de fles en zal gedurende 10 tot 12 jaar blijven ontwikkelen.
La Bourgeoise is een uitstekende begeleider van licht gekruide maaltijden en visgerechten, maar ook bij geitenkaas Denk hierbij eens aan in combinatie met venkel. Maar ook fantastisch bij schelp- en schaaldieren of gevogelte. Laat de wijn eerst op een temperatuur komen van 12 tot 14 graden om de beste ervaring te krijgen.
Het verhaal van onze familie wordt verteld over tien generaties wijnbouwers. Mannen en vrouwen die zowel een gehechtheid cultiveerden – aan Sancerre, in het dorp Chavignol – als de moed om hun kunst hoog te houden. Maar het allerbelangrijkste: een engagement om de geweldige terroirs van de appellatie te onthullen.
Elke dag drijven dezelfde waarden ons: Een passie, aangewakkerd door inspanning en perfectionisme, om wijn tot leven te brengen. Een roeping om alle aspecten van Sancerre tot uitdrukking te brengen, zijn identiteiten geboren uit terroirs die rijk zijn aan verscheidenheid. Een viering van de druivenrassen Sauvignon Blanc en Pinot Noir.
2022 James Suckling 93 punten
2020 Wine Spectator 93 punten
2020 James Suckling 91 punten
2019 Robert Parker 93 punten
2019 Wine Enthusiast 90 punten
2018 James Suckling 92 punten