Een ware topwijn van Domaines Paul Mas uit de Pays d'Oc is er nu ook in een magnum fles. Een Franse witte wijn op een ander niveau dan je normaliter gewend bent! Lees meer.
Een blend of 45% Grenache Blanc, 30% Vermentino, 15% Roussanne en 10% Viognier. Zonovergoten hellingen, gelegen op zo'n 35 kilometer ten westen van Montpellier, in het gebied Terrasses du Larzac. De bodem bevat veel kiezels, die de warmte van de dag 's nachts weer uitstralen. Separate vergisting op vaten van eikenhout, gedurende een maand bij gecontroleerde, lage temperatuur (16°C). 50% Malolactische vergisting. De wijn heeft enkele maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken.
Deze Franse wijn is fris, levendig en intens met grapefruit, vanille, toast en kruiden, maar ook perzik en peer. De is rijk, maar heeft ook een levendige zuurgraad. Het is een witte wijn op niveau.
Heerlijk om zo te drinken, uitstekend in combinatie met stevige visgerechten, gegrild vlees, vitello tonnato en geitenkaas.
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.