De TOP-wijn uit Piemonte, Italië. Lees meer.
De druiven voor deze prachtige Barolo uit de Piemonte zijn zorgvuldig geselecteerd, ontdaan van hun steel en geplet. De ontwikkeling van deze Italiaanse rode wijn in zowel geur als smaak duurt ongeveer 8 dagen bij een temperatuur van maximaal 30 graden celsius. De malolactische gisting is voltooid voor het eind van de winter. De Prunotto Barolo heeft minstens 18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten van verschillende groottes. Hierdoor kan deze Italiaanse Barolo zijn goede balans en smaken ontwikkelen.
De Italiaanse rode Barolo heeft een zeer donkerrode kleur. De geur is intens en complex met aroma's van rozenblaadjes, rood fruit en specerijen. Een wijn met een zeer goede balans en een lange, prettige afdronk.
Verbluffend!! We kunnen alleen maar met je delen 'DIT MOET JE PROEVEN'! Past uitstekend bij wildgerechten, biefstuk en gerechten met volle/smaakvolle sauzen.
Het landgoed beslaat een oppervlakte van ongeveer 65 hectare met wijngaarden in de allerbeste wijnproducerende zones van de regio. Zorgvuldig en attent omgaan met de grond en de stokken is de belangrijkste fundamentele waarde bij het maken van wijn. Alleen druiven van topkwaliteit kunnen geweldige wijnen produceren die de persoonlijkheid en identiteit van de druivensoort tot uitdrukking kunnen brengen.
Prunotto vertegenwoordigt de perfecte balans tussen traditie en innovatie met behulp van de modernste technologie om de vele nuances van dit historische gebied tot uitdrukking te brengen. De wijngaarden van Prunotto strekken zich uit over een grote oppervlakte op het grondgebied van The Langhe en Monferrato en zijn onderverdeeld in kleinere percelen en enkele wijngaarden waar geweldige rode wijnen worden geproduceerd.
Prunotto voert studies, onderzoek en ontwikkelingen uit en voert actief experimenten uit in de wijngaarden zonder ingewikkelde wiskundige formules. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het bevorderen van duurzame landbouw en het verbeteren van handmatige technieken. Elk jaar en elke oogst is uniek en daarom evalueert het wijnbereidingsteam van Prunotto de beste timing en technieken voor het beheer van wijngaarden en voor de productie van elke oogst.
De belangrijkste historische productiegebieden zijn Bussia, Bussia Vigna Colonnello, Costamiòle, Bansella, Bric Turot, Pian Romualdo en Occhetti.