Deze Cuvée Clive is gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir druiven. Lees meer.
Deze Cuvée Clive is gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir druiven. Deze wijngaarden zijn gelegen tegenover de wijnkelders van Graham Beck in Robertson.
De bodem bestaat uit 100% kalksteen, wat zorgt voor een hoog alcohol gehalte en een fijne geur van de wijn.
De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend, rond half januari. Na de oogst worden de trossen in zijn geheel geperst. Voor deze wijn wordt alleen het eerste sap gebruikt. Dit sap rust 24 uur voordat het in een RVS tank gefermenteerd wordt gedurende 16 dagen, bij een temperatuur van 15°C. De wijn die ontstaat verdient alle eer en wordt daarom niet geblend, maar gaat zo de fles in. Daar rijpt de wijn gedurende 60 maanden op zijn droesem. Uiteindelijk ontstaat er een krachtige wijn met finesse en elegantie.
De mousserende wijn heeft een prachtige goudgele kleur. De aroma's zijn complex, elegant en verfijnd, en toch is het een krachtige wijn die staat voor de kwaliteit van Robertson. Deze wijn heeft heldere, rijpe citrustonen maar ook de aroma's van rood fruit die worden vergezeld door hints van abrikoos en groene peer. Op het palet is het een speelse wijn met de duizenden verfijnde bubbels die op je tong dansen en de smaken van grapefruit en geel steenfruit doen exploderen. De knapperige frisheid zorgt ervoor dat de smaken door de hele mond ervaren worden. De afdronk is levendig en aanhoudend en doet je verlangen naar de volgende slok.
Deze Afrikaanse witte mousserende wijn is zeer vol en krachtig en kan perfect gecombineerd worden met schelpdieren, voorgerechten met vis of als een heerlijk en smaakvol aperitief.