Van Volxem Saar Riesling is een elegante Duitse witte wijn, gemaakt van Riesling-druiven. Aroma’s van citrus, groene appel en mineralen. Perfect bij vis, schelpdieren en lichte gerechten. Serveertemperatuur: 8-10°C. Lees meer.
De Van Volxem Saar Riesling komt uit de meest gerenommeerde Saarpercelen, waar de druiven groeien op steile mineraalrijke leisteen zandsteen. De combinatie van grote percelen wijngaarden, oude wijnstokken en een uniek microklimaat zorgt voor een Riesling van uitzonderlijke kwaliteit. Sinds Roman Niewodniczanski het domein overnam, zijn er grote investeringen gedaan in zowel de wijngaarden als de kelder, waaronder een nieuwe ultra moderne kelder.
De handmatige oogst gaan in verschillende fasen eind oktober november geplukt worden. Deze methode garandeert dat alleen de meest rijpe druiven geselecteerd worden. De druiven ondergaan een zachte persing, waarna de klaring plaatsvindt in roestvrij stalen tanks. Een deel van de wijn ondergaat malolactische gisting plaats vindt waarna botteling ruimte krijgt, wat zorgt voor een romiger mondgevoel en zachte zuren.
De Volxem Saar Riesling kenmerkt zich door een verfijnde, aromatische geur, met aroma’s van citrus, steenfruit en een aangename mineraliteit die typerend is voor de volxem riesling-stijl. De smaak biedt geïntegreerde frisse zuren en subtiele pittige smaken, perfect in balans met de textuur. Deze saar riesling combineert uitstekend met aziatische gerechten, romige frisse kazen of verfijnde visgerechten.
Hoewel het domein bevindt zich in het minst architectonisch opvallend gebouw bevindt, behoort het tot de beste wijnbergen van de regio. Gelegen nabij het historische centrum van Wiltingen, onderscheidt Van Volxem zich van andere wijngaarden door zijn toewijding aan terroirexpressie, steile hellingen en natuurlijke vinificatie. De Volxem Saar Riesling is een toonbeeld van precisie, traditie en innovatie. Dankzij de rijke bodemstructuur van de terroirs steile mineraalrijke leisteen en zorgvuldige vinificatie ontstaat een wijn die uitblinkt in elegantie, spanning en finesse.