Deze Clairette de Die is een zeer frisse, licht zoete, aromatische mousserende wijn. Lees meer.
Druivenras/ vinificatie
Nadat de druiven zijn geperst wordt de most gefilterd en gekoeld. Na 4 maanden wordt de half gefermenteerde most gebotteld zodat de gisting verder op fles plaatsvindt. De wijn is hierdoor van nature mousserend met een aromatische smaak van muskaat druiven. Na 6 maanden wordt het depot verwijderd. Doordat de gisting niet volledig heeft plaatsgevonden is de wijn heerlijk zoet van smaak met weinig alcohol. De wijn wordt gemaakt van tenminste 75% Muscat Blanc à Petit Grains en voor maximaal 25% van de Clairette Blanche druiven.
Proefnotitie
Deze Clairette de Die is een zeer frisse, licht zoete, aromatische mousserende wijn. Prachtige gouden kleur en een perfect alternatief voor halfdroge (demi-sec) Champagne.
Wijn/Spijs
Geniet hiervan als aperitief of combineer deze met een zoet (fruit)dessert.