Astoria Prosecco Brut & Rosé uit Italië biedt frisse aroma's van citrus, appel en subtiele bloemen. De Brut is perfect bij aperitief, vis of tapas, terwijl de Rosé goed combineert met lichte gerechten en kazen. Serveer op 6-8°C voor de beste ervaring. Lees meer.
Deze Italiaanse Prosecco wordt gemaakt van 100% Glera druiven en wordt volgens de methode Charmat of cuve close gemaakt. Deze methode houdt in dat de tweede gisting in een gesloten tank plaatsvindt, waarbij het door die gisting koolzuurgas oplost in de wijn.
Astoria Prosecco Butterfly is bleek strogeel met een groene flits. In het glas hebben we een intense neus, fruitig met perzik en meloen. Typische geur van prosecco die is gemaakt van 100% Glera (prosecco druif). In de mond is de prosecco zacht, vol en heeft een harmonieus aromatische smaak. Niet te droog, niet te zuur. Uitstekend te drinken als aperitief maar ook bij fruitsalades, voorgerechten met wit vlees of bij lichte visgerechten.
Maak kennis met deze Italiaanse rose prosecco. Gemaakt van 85% Glera (prosecco) en 15% Pinot Nero druiven. Prosecco wordt gemaakt volgens de methode Charmat of cuve close gemaakt. Deze methode houdt in dat de tweede gisting in een gesloten tank plaatsvindt, waarbij het door die gisting koolzuurgas oplost in de wijn.
In het glas van deze Italiaanse rose zien we een schitterende kersen roze kleur. In de neus ruiken we aroma's van framsbozen, aardbeien en rozenwater. Maar ook aromatische hints van salie en oregano. In de smaak van de Italiaanse rose proeven we een zachte maar toch frisse en smaakvolle prosecco met mooi geïntegreerde zachte bubbels. Drink de Prosecco als aperitief. Maar je kan deze Italiaanse rose prosecco ook combineren bij schaaldieren, pizza of vegetarische gerechten.
Astoria wijn begon zijn operatie in 1985 met Paolo en Giorgio Polegato. Dit is volgens de producenten van Astoria het mooiste wijngebied van Italië. In het hart van de Conegliano Valdobbiadene DOCG omgeving. Onder Astorias wijnmakers is zeer strik kwaliteitsprogramma samengesteld om te zorgen dat dit de beste wijngaard van Italië is. Het werd voornamelijk veroorzaakt door het geweldige klimaat. Astoria bezit een grond gebied veertig hectare grond. Op deze veertig hectare gebruikt Astoria prachtige mousserende wijn te produceren en acht om hout te produceren.