Deze Duitse wijn wordt geproduceerd lang de rivier de Moezel. Tijdenlang werd gedacht dat een echte Riesling te herkennen was aan de 'gout de pétrol', ofwel de geur van petroleum die de wijn had. Lees meer.
De druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden langs de rivier de Moezel. Tijdenlang werd gedacht dat een echte Riesling te herkennen was aan de 'gout de pétrol', ofwel de geur van petroleum die de wijn had. Inmiddels weten we dat het een 'fout' in het vinificatie proces is en kan Riesling dus gemaakt worden met en zonder de 'gout de pétrol'. De wijn ondergaat een koude fermentatie in roestvrijstalen tanks.
De kleur van deze Riesling is groengeel. In de neus heeft deze aroma’s van abrikozen en limoen. Een goede droge Riesling.
Lekker in combinatie met een lichte pasta met een lichte saus.
Weinhaus Gebr. Steffen werd in 1794 opgericht door de 'Steffen Schmitt' familie in Trittenheim, een dorpje in de Moezel valley, één van de beroemdste wijnbouwgebieden in Europa. Na 1945 is er hard gewerkt door de broers Johann en Peter Steffen om het bedrijf uit te breiden. Hun visie op het gebied van constante kwaliteitsverbetering was een belangrijke factor hierin. Met meer dan 200 jaar ervaring is dit familiebedrijf heden ten dage wereldwijd een gevestigde naam op het gebied van wijn en botteling. Van oudsher worden er, naast wijnen uit de Moezel regio, ook wijnen uit omliggende gebieden geproduceerd en verkocht. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan kwaliteit en duurzaamheid.
Hans en Roman Steffen keren meerdere keren per jaar naar de omliggende locaties om informatie uit te wisselen met de ervaren druivenproducenten. Daar beoordelen ze ook de wijngaarden en bespreken ze gemeenschappelijke kwesties. Met deze activiteiten kan Weinhaus Gebrüder Steffen vroeg in het ingewikkelde wijnbereidingsproces ingrijpen wat de beste resultaten oplevert. Hun vooruitziende blik en expertise stelde hen in staat een succesvol bedrijf te creëren met een zeer hoge standaard voor kwaliteit.