Deze prachtige Cava is gemaakt van verschillende druivensoorten: Macabeo. Xarel.lo, Chardonnay en Parellada. Lees meer.
Deze prachtige Cava Mont Marcal Brut is gemaakt van verschillende druivensoorten: Macabeo. Xarel.lo, Chardonnay en Parellada. Elke druivensoort wordt afzonderlijk geplukt en gefermenteerd, de oogst wordt mechanisch gedaan. De eerste fermentatie is gedurende 12 dagen bij een temperatuur tussen 14-16°C en de tweede fermentatie gebeurt in de fles gedurende minimaal 15 maanden in de kelder.
Een bleekgele kleur, met fijne bubbels en een perfecte mousse. In het bouquet zijn aroma's van gist met een fruitige basis van rijpe appels, bananen en ananas. Een fijne aanwezigheid in de mond, een beetje zoet in de aanvang, in balans, fris, elegant en met karakter.
Dit is een ideale mousserende Spaanse Cava om als aperitief te drinken, met kokkels, mosselen, scampi, octopus en met een grote verscheidenheid aan gefrituurde gerechten.
De kelder van Mont Marçal Vinícola is opgericht in 1975 door Manuel Sancho. Het is Blanco Sancho, de dochter van de oprichter, die nu samen met een team van jonge professionals de kelder runt. Mont Marçal maakt kwaliteitswijnen in de "Denominaciones de Origen" Penedès, Catalunya en Cava. Penedes ligt ten zuidwesten van Barcelona en is het grootste en belangrijkste wijnbouwgebied van Catalunya. In Penedes zijn vele druivensoorten toegestaan en men is ook zeker niet bang om te experimenteren en dit gebeurt dan ook op grote schaal.Mede hierdoor groeit de reputatie van Penedes nu snel. De witte wijnen en de rosado's zijn door moderne technieken erg in kwaliteit gestegen.
Mont Marçal heeft op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden. Ze zijn de 3e producent van Spanje. Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën.