Juan Gil Yellow Label is een robuuste Spaanse rode wijn uit de regio Jumilla. Gemaakt van de Monastrell-druif, heeft het smaken van rijp zwart fruit en specerijen met een krachtige afdronk. Heerlijk bij gegrild vlees of stoofschotels. Serveer op: 16-18°C Lees meer.
Juan Gil Yellow Label is een 100% Monastrell wijn, afkomstig uit de Jumilla-regio in Spanje. De druiven komen van oude bush vines op zo’n 700 meter boven zeeniveau, in wijngaarden met kalk-, zand- en leisteenbodems in het noordoosten van Jumilla. Dankzij de hoogte, de stenige en kalkrijke bodem, en het hete, droge klimaat met frisse nachten ontstaan druiven met veel concentratie, intens fruit en duidelijke terroir-karakteristieken.
Vinificatie vindt in eerste instantie plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur om frisheid en fruittoon te behouden. Daarna rijpt deze Yellow Label gedurende ongeveer 4 maanden op deels Franse, deels Amerikaanse eikenhouten vaten (“barrel aging”), waarna hij teruggaat naar RVS tot aan de botteling. In het glas toont hij levendig robijnrood van kleur. De neus geeft aroma’s van kersen, donkere bessen, kruiden en drop, met lichte accenten van vanille en een tikje rook. De smaak is sappig, vol donker fruit, met goed geïntegreerde tannines, een prettige zuurgraad en een afdronk die fruitig blijft met subtiele houtnuances en een goede lengte.
Juan Gil Yellow Label is een aantrekkelijke wijn voor zowel alledaagse diners als meer feestelijke momenten. Serveertemperatuur: 15-17 °C, zodat de fruitig-kruidige aroma’s goed tot hun recht komen zonder dat de houtinvloed te overheersend wordt. Combineer deze wijn met stoofschotels, geroosterd varkensvlees, varkenswangetjes of worstjes, maar ook met peulvruchten, champignons en gevarieerde braadstukken. Voor kazenliefhebbers: jonge of medium gerijpte kazen. Ideaal bij de barbecue, of bij winterse gerechten met rijke sauzen als je iets warms zoekt.