Een verfijnde en zachte Brut Champagne van Henri Mandois, fantastisch als aperitief bij een feestelijke gelegenheid. Lees meer.
Champagne Henri Mandois Brut Origine is gemaakt van 40% Chardonnay, 30% Pinot Noir en 30% Pinot Meunier druiven. De druiven groeien in de wijngaarden in verschillende wijnregio's in Champagne, namelijk Côte des Blancs, Côte d'Epernay, Côte de Sézanne en Côte des Bars. Deze bodems bestaan uit rode klei, krijt, kalksteen en vuursteen en de wijnstokken zijn minstens 25 jaar oud.
De druiven gaan voor 90% in roestvrijstalen tanks en 10% van de champagne op eikenhouten vaten, daarna krijgt deze mousserende wijn een rijping van 3 jaar op de droesem in de kelders uit de 18e eeuw in het Wijnhuis van Henri Mandois.
In het glas zien we een bleke, goudgelige kleur met schitterende reflecties. Champagne Henri Mandois Brut heeft mooie aroma's van rijp fruit en limoen in de neus. Als we mousserende wijn proeven staan we er even bij stil dat het een mooie zachte complexiteit bevat en gekenmerkt wordt door rijke smaken van fruit en honing.
Drink deze fantastische Brut Champagne als aperitief of bij een feestelijke aangelegenheid. Maar natuurlijk kan je deze mousserende Franse wijn ook schenken bij oesters of schaaldieren.
De “geboorteakte” van de wijngaarden van Mandois gaat terug naar 1735, toen de familie besloot enkele wijngaarden in de Champagne te bemachtigen. In die tijd bezat en bewerkte Jean Mandois enkele percelen wijngaard op de heuvels van Epernay.
1860 was een revolutionair jaar in de lange familiegeschiedenis. Dit was het jaar waarin de achterkleinzoon van Jean Mandois, Victor Mandois, het besluit nam om de wijnen van de Champagne in Epernay te vinifiëren en te verkopen. Dankzij Victor’s passie voor zijn vak, gedeeld door de volgende generaties die door zijn werk werden geïnspireerd, is Champagne Mandois nu over de hele wereld verkrijgbaar en staat het bekend als een van de grote Champagnehuizen.