Tramin Pinot Nero Alto Adige
Tramin Pinot Nero heet een mooie lichte rode kleur. De Pinot Noir druif wordt geoogst met de hand in kleine korven. De maceratie vindt plaats onder een gecontroleerde temperatuur van 26°C. Het sap wordt dagelijks verpompt om meer extract uit de druivenschillen te krijgen. Fermentatie en opvoeding vindt 6 maanden plaats in afwisselend Frans eiken en roestvrijstaal.
De geur en smaak van de Italiaanse rode wijn van Tramin Pinot Nero
Deze stylevolle Italiaanse wijn heeft schitterende aroma's van pruimen, frambozen en kersen. Zeer sappig en fruitig in de mond. Fluweelzacht met frisse zuren en lichte tannines.
De Wijn en Spijs combinatie met de Tramin Pinot Nero Alto Adige
De Tramin Pinot Nero Alto Adige is de ideale begeleider bij eendenborst en wildgerechten, maar ook bij een pasta bolognese.
Wijnhuis Tramin
Het was het jaar 1889 waarin Christian Schrott, een priester uit Parijs, besloot een coöperatief van wijnmakers in Tramin (Termeno) op te richten. Meer dan 100 jaar later is het Tramin coöperatief uitgegroeid tot een bedrijf dat de inspanningen van ongeveer 270 wijnboeren over een oppervlakte van 230 hectare coördineert. Tramin ziet streng toe op de teelt waardoor er door de jaren heen een bijzonder hoog kwaliteitsniveau behaald is. De inspanningen van dit bedrijf en die van de bijzonder begaafde wijnmaker Willi Stürz zijn ook in de wijnwereld buiten Italië niet lang onopgemerkt gebleven. Hun wijnen staan vandaag de dag zowel nationaal als international bekend om hun consistent hoge kwaliteit.
Varietal wijnen uit de tweetalige streek Alto Adige staan bekend om hun distinctieve karakter en uitstekende kwaliteit. Deze kwaliteit komt voort uit het uitstekende berg terroir wat zich onder andere uit in frisse, fruitige en levendige wijnen, zo ook bij het coöperatief Tramin.