Heerlijke hout gelaagde witte wijn vanuit het Italiaanse wijngebied Trentino-Alto Adige. Perfect bij visgerechten of een pasta met vongole. Lees meer.
Deze Italiaanse witte wijn Tramin Chardonnay Wooded is gemaakt van 100% chardonnay druiven. De grond waar wij de wijngaard op staat bestaat uit kalksteen en grind; de gesedimenteerde rotsen zijn afkomstig van de hoogste toppen van het Mendelgebergte, waaronder Roen (2.116 m). Vanwege het gewicht van de koele neerwaartse winden die 's nachts beginnen te waaien, verzamelt de koele lucht zich in onze Glarea-wijngaarden. De lage ligging (tussen 220 en 280 m boven de zeespiegel) en de nabijheid van de bodem van de vallei zorgen voor een speciaal microklimaat, dat wordt gekenmerkt door een sterke dagelijkse temperatuurvariatie. Overdag profiteren de Glarea-wijngaarden van zeer warme temperaturen, terwijl 's nachts en in de vroege ochtenduren frisse luchtmassa's ze laten zakken. De naam Glarea komt uit het Reto-Romaans en betekent hoopje grind, een duidelijke verwijzing naar de samenstelling van de bodem in de wijngaarden.
De druiven worden met de hand geoogst en direct na de oogst voorzichtig geperst. De wijn fermenteert in eikenhouten vaten bij een gecontroleerde temperatuur (19°C), gevolgd door een gedeeltelijke malolactische gisting. De rijping vindt ook plaats op eikenhout (barriques, tonneaux en 12 hl vaten).
De houtgerijpte wijn van Tramin Glarea Chardonnay is strogeel met groenachtige tinten. Rijpe banaan, abrikoos en ananas domineren in de neus. Deze Chardonnay smaakt fris en sappig en kenmerkt zich door volheid en een kenmerkende mineraliteit.
De Italiaanse Chardonnay van Tramin is een allrounder en past bij elk hartig voorgerecht, van groenteminestrone tot spaghetti met venusschelpen. Deze smaakvolle Chardonnay smaakt heerlijk bij smaakvolle visgerechten of delicate witvleesgerechten. Probeer het ook eens bij je pizza, vooral als het belegd is met buffelmozzarella.