Er zijn bijna geen wijngaarden waar deze witte druif overheerst in DO Toro. Daarom is La Jefa maar zeer beperkt leverbaar. Lees meer.
Matsu La Jefa wordt gemaakt van Malvasía druiven en rijpt 14 maanden op nieuw Frans eiken. Heeft een strogele kleur. De geur is zeer complex, waarin tonen van vanille en rijp steenfruit als eerst op vallen. Deze aroma's worden aangevuld met hints van anijs en geharmoniseerd door de rijping op eikenvaten. Het is een mondvullend, zijdezachte, heerlijk romig en zeer aangename wijn. Tegelijkertijd heeft het een goede zuurgraad, wat resulteert in een zeer evenwichtige en elegante wijn. Zeer zacht in de mond, hierdoor neemt de complexiteit en rijkdom toe.
La Jefa uit een selectie van een groot aantal witte wijnstokken die afwisselend worden gevonden in oude rode druiven wijngaarden (vanaf 50 tot 150 jaar oud). De wijnstokken nestelen zich op zandgronden met een hoge granieten steenachtige bodems en worden op natuurlijke wijze geteeld volgens traditie. De oogst begon op 24 september en werd handmatig uitgevoerd. Minimale interventie wordt toegepast bij de wijnbereiding. Spontane gisting met inheemse gisten vindt plaats in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 600 liter, waar het in contact blijft met de droesem.
Wijn/Spijs
Heerlijk bij gegrilde inktvis, paella, groenten en risotto.