Menu
EUR
Donnafugata Rosé ROSA - Dolce & Gabbana in giftpack
€32,99 Incl. btw
Toevoegen aan winkelwagen
Donnafugata Rosé ROSA - Dolce & Gabbana in giftpack
(0)

Donnafugata Rosé ROSA - Dolce & Gabbana in giftpack

€32,99 Incl. btw
Op voorraad

ROSA is de roséwijn die voortkomt uit de samenwerking tussen Dolce&Gabbana en Donnafugata, het is de perfecte ambassadeur van twee ‘Made in Italy’ producten, verenigd in hun onvoorwaardelijke liefde voor Sicilië. Lees meer.

Levertijd: 1-2 dagen
  • Bestel voor 16:00uur vandaag, morgen in huis*
  • Fysieke winkel in Rotterdam Kralingen
  • Alle wijnen per fles online te bestellen*
  • Gratis bezorging vanaf € 60,- in NL

Productomschrijving

Helder lichtroze van kleur, met een elegant boeket van jasmijn en rozenblaadjes, met delicate fruitige tonen van perzik en wit vruchtvlees. Van aangename geur, mineraliteit en finesse, met een verrassend lange afdronk. ROSA is de vrucht van een originele melange van Nerello Mascalese en Nocera. Nerello Mascalese, die groeit op vulkanische bodems, drukt mineraliteit en een verfijnde bloemige component uit. Het leent zich uitstekend voor de productie van roséwijnen.

Een dialoog met creativiteit: Dolce&Gabbana, gefascineerd door de kleur, verlangde sterk naar de productie van een rosé, en de naam Rosa werd gekozen om het unieke kleur te benadrukken. En net zoals Donnafugata een nieuwe melange van twee Siciliaanse druivensoorten heeft gecreëerd, zo is de creativiteit van Dolce&Gabbana de uitdaging aangegaan om het verhaal van deze prestigieuze wijn te vertellen, met oog voor de Siciliaanse roots.

Nocera is een oeroude bijna vergeten variëteit met een prestigieus verleden. Na jaren van experimenteren plantte Donnafugata het in zijn wijngaarden op de heuvels. Hier bereikt Nocera een ideale suikerrijping met een hoge zuurgraad; het geeft geboorte aan een wijn met een boeiend fruitig boeket. De wijngaarden van de Etna die tussen Randazzo en Castiglione di Sicilia op 700-750 m boven zeeniveau liggen, produceren uitstekende kwaliteit Nerello Mascalese-druiven. Alleen de perfect intacte druiven worden ontsteeld en fijngemalen; de koude maceratie van de druiven in de most duurt 6-12 uur, waardoor de beste extractie uit de schil wordt verkregen, evenals de kleur die deze rosé onderscheidt. Nadat de fermentatie is voltooid, worden de Nerello Mascalese en Nocera uiteindelijk geblend, gevolgd door twee maanden rijping in vaten en minstens 3 maanden rijping in de fles voordat ze worden vrijgegeven.

Specificaties

Land
Italië
Regio
Sicilië
Druivenras
Nerello Mascalese en Nocera
Smaakprofiel
Droog & Fruitig
Passend bij
Salades, visgerechten of aperitief
Flesinhoud
0.75cl
Alcoholgehalte
12.5%
Sluitingstype
Kurk
Restsuiker
-
Zuurgraad
5.8
Sulfiet allergenen

Reviews

0/5
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 beoordelingen
Heeft u een vraag over dit product?
Of heeft u hulp nodig bij het bestellen? Neem contact met ons op via 010-4222757 of via [email protected]
Heeft u een vraag over dit product?
Of heeft u hulp nodig bij het bestellen? Neem contact met ons op via 010-4222757 of via [email protected]

Recent bekeken

Donnafugata Rosé ROSA - Dolce & Gabbana in giftpack
Donnafugata Rosé ROSA - Dolce & Gabbana in giftpack
ROSA is de roséwijn die voortkomt uit de samenwerking tussen Dolce&Gabbana en Do...
€32,99 €27,26
 

Specificaties

Land
Italië
Regio
Sicilië
Druivenras
Nerello Mascalese en Nocera
Smaakprofiel
Droog & Fruitig
Passend bij
Salades, visgerechten of aperitief
Flesinhoud
0.75cl
Alcoholgehalte
12.5%
Sluitingstype
Kurk
Restsuiker
-
Zuurgraad
5.8
Sulfiet allergenen
0/5
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 beoordelingen
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Beoordeel Donnafugata Rosé ROSA - Dolce & Gabbana in giftpack

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »