ROSA is de roséwijn die voortkomt uit de samenwerking tussen Dolce&Gabbana en Donnafugata, het is de perfecte ambassadeur van twee ‘Made in Italy’ producten, verenigd in hun onvoorwaardelijke liefde voor Sicilië. Lees meer.
ROSA is de roséwijn die voortkomt uit de samenwerking tussen Dolce&Gabbana en Donnafugata, het is de perfecte ambassadeur van twee ‘Made in Italy’ producten, verenigd in hun onvoorwaardelijke liefde voor Sicilië. Een dialoog met creativiteit: Dolce&Gabbana, gefascineerd door de kleur, verlangde sterk naar de productie van een rosé, en de naam Rosa werd gekozen om het unieke kleur te benadrukken. En net zoals Donnafugata een nieuwe melange van twee Siciliaanse druivensoorten heeft gecreëerd, zo is de creativiteit van Dolce&Gabbana de uitdaging aangegaan om het verhaal van deze prestigieuze wijn te vertellen, met oog voor de Siciliaanse roots.
ROSA is de vrucht van een originele melange van Nerello Mascalese en Nocera. Nerello Mascalese, die groeit op vulkanische bodems, drukt mineraliteit en een verfijnde bloemige component uit. Het leent zich uitstekend voor de productie van roséwijnen. Nocera is een oeroude bijna vergeten variëteit met een prestigieus verleden. Na jaren van experimenteren plantte Donnafugata het in zijn wijngaarden op de heuvels. Hier bereikt Nocera een ideale suikerrijping met een hoge zuurgraad; het geeft geboorte aan een wijn met een boeiend fruitig boeket.
De wijngaarden van de Etna die tussen Randazzo en Castiglione di Sicilia op 700-750 m boven zeeniveau liggen, produceren uitstekende kwaliteit Nerello Mascalese-druiven. Alleen de perfect intacte druiven worden ontsteeld en fijngemalen; de koude maceratie van de druiven in de most duurt 6-12 uur, waardoor de beste extractie uit de schil wordt verkregen, evenals de kleur die deze rosé onderscheidt. Nadat de fermentatie is voltooid, worden de Nerello Mascalese en Nocera uiteindelijk geblend, gevolgd door twee maanden rijping in vaten en minstens 3 maanden rijping in de fles voordat ze worden vrijgegeven.
De Donnafugata Rosé (ROSA) is een vrij heldere lichtroze Rose, met een elegant boeket van jasmijn en rozenblaadjes, met delicate fruitige tonen van perzik en wit vruchtvlees. Van aangename geur, mineraliteit en finesse, met een verrassend lange afdronk.
Deze Italiaanse rose kan prima gedronken worden bij feestelijke aangelegenheden, schaal- en schelpdieren, vette vis (denkend aan tonijn of zalm), geitenkaas of bij een voorgerecht of tussendoortjes.