Domaine Bousquet Malbec is een soepele Argentijnse rode wijn uit Mendoza. Gemaakt van 100% Malbec. Rijk aan rood fruit, pruimen en een vleugje kruiden. Zachte, ronde afdronk. Heerlijk bij gegrild vlees of pasta. Serveertemperatuur: 16-18°C. Lees meer.
Domaine Bousquet Malbec is 100% biologische Malbec, geteeld in de Uco-Vallei, Mendoza, Argentinië. De wijngaarden bevinden zich op circa 1.200 meter hoogte aan de Andesvoeten, waar de bodems bestaan uit zand-leem (sandy loam), met uitstekende drainage en een klimaat met grote dag-nacht temperatuurschommelingen. Domaine Bousquet beoogt al vanaf haar oprichting duurzame, biologische wijnbouw; handpluk van druiven, lage opbrengsten per hectare en respect voor terroir kenmerken hun geschiedenis. Het druivensap wordt niet gerijpt op eikenhout (un-oaked) om het pure fruit volledig tot zijn recht te laten komen.
De vinificatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks: de druiven worden na handpluk gefermenteerd met geselecteerde gisten, bij relatief koele controleertemperaturen (gem. rond 26 °C) gedurende ca. 10 dagen, zonder houtrijping om de fruitige en expressieve karakteristieken te behouden. De kleur is diep violet, bijna robijnrood in de rand. In de neus intense aroma’s van bramen, pruimen, rode en zwarte bessen, af en toe hints van chocolade en specerijen. In de mond is de wijn medium body, met zachte, elegante tannines, frisse zuren en een zuiver fruitprofiel. De afdronk is helder, fruitig, en aanhoudend, uitnodigend tot een tweede glas.
Domaine Bousquet Malbec is perfect bij gerechten met karakter: gegrild rood vlees zoals entrecôte, BBQ-ribbetjes of lamskoteletten; ook stoofpotjes en pasta’s met rijke tomatensauzen werken uitstekend. Bij kazen verdient hij harde kazen zoals Manchego of oude Gouda. Serveer op 16-18 °C zodat fruitigheid en zuren in balans zijn; laat de wijn kort ademen om aroma’s zich te laten ontwikkelen. Ideaal voor diners in de herfst of winter, of bij gezellige avonden waarin je iets volmondigs zoekt.